Отже, почнемо приготування бринзи!
Беремо каструлю. У неї наливаємо молоко. Ставимо на максимально можливий вогонь.
Додаємо в молоко сметану. Перемішуємо до однорідності. Досить швидко молоко буде підігріватися і будуть підніматися бульбашки.
Як тільки буде починатися процес згортання, відразу ж додайте лимонний сік. Після чого необхідно перемішати все і погріти не більше однієї хвилини.
Ви побачите, що сироватка буде відділятися. Її треба зцідити.
Марлю кладемо на друшляк і присипаємо дрібно рубаною зеленню (щоб сир вийшов красивим).
Отриманий сир перекладаємо на друшляк (сито) з марлею. Накриваємо сир куточками залишилася марлі і ставимо зверху гніт на одну годину. Сам сир загорнутий в марлі повинен стояти в друшляку, щоб стікала зайва рідина.
Через деякий час дістаємо готову бринзу і нарізаємо її на маленькі шматочки. Укладаємо шматочки в макітру. Подаємо до столу.
Щоб отримати солону бринзу… сир нарізаємо на шматочки. Потім у склянці води розводимо ложечку солі. Отриману воду виливаємо в миску з нарізаним сиром. Через 30 хвилин солона бринза готова! Ми бажаємо Вам приємного апетиту!