Як приготувати мигдальне халву з інжиром

Як приготувати мигдальне халву з інжиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачна халва з мигдалем і інжиром.

Інгредієнти

мелений кардамон – чверть ч. ложки
м’який інжир – 240 г
коричневий цукровий пісок – 70 г
порошкове молоко – 90 г
очищені горіхи мигдальні – 80 г
топлене масло – 50 г

Як приготувати Як приготувати мигдальне халву з інжиром

З м’якого інжиру, мигдалевих горіхів і кардамону можна приготувати дуже смачну халву з східної ноткою.

Інгредієнти:

– мелений кардамон (чверть чайної ложки);

– м’який інжир (240 г);

– коричневий цукровий пісок (64 м);

– порошкове молоко (86 м);

– очищені мигдальні горіхи (76 м);

– топлене масло (48 г).

Покроковий рецепт

Процес приготування:

Підготувати необхідну кількість інжиру, промити ці плоди, потім перекласти їх в каструлю, залити відфільтрованої водою. На середньому вогні варити інжир приблизно п’ятнадцять хвилин, потім перекласти варені плоди на сито і підсушити.

Як тільки інжир підсохне, нарізати його невеликими шматками, перекласти в миску, потім подрібнити блендером до стану дуже густого пюре.

Після цього підготувати глибоку сковорідку, викласти в неї топлене масло, прогріти його на слабкому вогні, в цей же час необхідно пересипати мигдальні горіхи в ємність і подрібнити їх до стану дрібної крихти блендером (якщо будуть кілька великих горішків, не страшно).

Відправити подрібнені мигдальні горіхи в сковорідку з розтопленим маслом, при частому помішуванні обсмажувати їх протягом трьох хвилин на вогні середньої сили.

Додати в сковорідку інжирне пюре, насипати порошкове молоко і тростинний цукор-пісок, добре перемішати і продовжити готувати ще п’ять хвилин.

По закінченні вказаного часу насипати на сковорідку мелений кардамон, ретельно перемішати, перекласти гарячу солодку халву в миску і трохи остудити її.

Сформувати з солодкої мигдальної халви кульки, перекласти їх на блюдо і можна подавати до столу.