Смачна халва з мигдалем і інжиром.
Інгредієнти
мелений кардамон – чверть ч. ложки | |
м’який інжир – 240 г | |
коричневий цукровий пісок – 70 г | |
порошкове молоко – 90 г | |
очищені горіхи мигдальні – 80 г | |
топлене масло – 50 г |
З м’якого інжиру, мигдалевих горіхів і кардамону можна приготувати дуже смачну халву з східної ноткою.
Інгредієнти:
– мелений кардамон (чверть чайної ложки);
– м’який інжир (240 г);
– коричневий цукровий пісок (64 м);
– порошкове молоко (86 м);
– очищені мигдальні горіхи (76 м);
– топлене масло (48 г).
Покроковий рецепт
Процес приготування:
Підготувати необхідну кількість інжиру, промити ці плоди, потім перекласти їх в каструлю, залити відфільтрованої водою. На середньому вогні варити інжир приблизно п’ятнадцять хвилин, потім перекласти варені плоди на сито і підсушити.
Як тільки інжир підсохне, нарізати його невеликими шматками, перекласти в миску, потім подрібнити блендером до стану дуже густого пюре.
Після цього підготувати глибоку сковорідку, викласти в неї топлене масло, прогріти його на слабкому вогні, в цей же час необхідно пересипати мигдальні горіхи в ємність і подрібнити їх до стану дрібної крихти блендером (якщо будуть кілька великих горішків, не страшно).
Відправити подрібнені мигдальні горіхи в сковорідку з розтопленим маслом, при частому помішуванні обсмажувати їх протягом трьох хвилин на вогні середньої сили.
Додати в сковорідку інжирне пюре, насипати порошкове молоко і тростинний цукор-пісок, добре перемішати і продовжити готувати ще п’ять хвилин.
По закінченні вказаного часу насипати на сковорідку мелений кардамон, ретельно перемішати, перекласти гарячу солодку халву в миску і трохи остудити її.
Сформувати з солодкої мигдальної халви кульки, перекласти їх на блюдо і можна подавати до столу.