Яловича печінка, тушкована з цибулею і беконом

Яловича печінка, тушкована з цибулею і беконом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо ви любите печінка, для господині це чудовий рецепт. Так як готується це блюдо дуже просто і швидко, але смак буде приголомшливим!

Інгредієнти

печінка яловича – 500 г
оливкова олія – 1 столова ложка
вершкове масло – 30 г
цибуля – 1 цибулина большоая
бекон – 130 г
вода або яловичий бульйон – 1 склянка
борошно – 1 їдальня ложка
сіль і перець – за смаком

Як приготувати Яловича печінка, тушкована з цибулею і беконом

Тушкована яловича печінка з беконом і цибулею – просте і ситне блюдо. Рецепт приготування нижче.

Покроковий рецепт

1. Видаліть мембрану і плівку з яловичої печінки. Розріжте її на скибочки 5 мм.

2. Розігрійте оливкова (або рослинне) масло у великій сковороді. Бекон порізати великими шматочками і обсмажте в олії до золотистого кольору.

3. Почистіть і поріжте ріпчасту цибулю. Обсмажте цибулю в тій же сковороді, де смажиться бекон. Смажте до рум’яності цибулі, періодично помішуючи. Вийміть з сковороди бекон з цибулею.

4.Додайте вогонь, додайте вершкове масло і починайте обсмажують шматочки печінки. Вона почне шипіти. Смажимо з обох боків до рум’яного кольору. Печінка варто смажити в один шар, партіями, при високій температурі протягом 1 хвилини з кожного боку. Не перетримуйте печінку! Інакше вона стане жорсткою.

5. Коли вся печінка обсмажиться, повертаємо її всю в сковороду. Сюди ж викладаємо раніше обсмажений бекон і цибулю.

6. Додаємо трохи борошна, розведеною в 1 склянці води або яловичому бульйоні. Тушкуємо до тих пір, поки соус не закипить і не загусне. За смаком солимо і перчимо.

7. Ось і все, печінка тушкована з беконом і цибулею готова! Подаємо до столу з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!