Яловича печінка, приготована в мікрохвильовій печі, виходить неймовірно ніжною, дуже соковитою і нежирною, при цьому, крові у неї практично не залишається.
Інгредієнти
зерна коріандру мелені – половина ч. ложки | |
несолоне масло вершкове – розм’якшене | |
великі помідори свіжі – дві штуки | |
яловича печінка – 350 г | |
помідор свіжий – для пасти | |
зелень – за пожаче |
Будь-яка господиня знає про те, що печінка, приготовлена будь-яким способом на плиті, стає досить жорсткою і сухуватою. Ті, хто любить цей корисний субпродукт, можуть приготувати ніжну і соковиту печінку в мікрохвильовій печі.
Покроковий рецепт
Отже, спочатку потрібно акуратно очистити від плівок і проток печінку, потім промити її у великій кількості прохолодної води, підсушити і нарізати не дуже великими брусками, кубиками…
Печінку посолити, заправити помідорами, подрібненими в брендере, коріандр. За бажанням печінку і соковиті помідори можна присипати сіллю і якимись додатковими спеціями.
Підготувати спеціальну скляну ємність для мікрохвильової печі, змастити її невеликою кількістю вершкового масла. Викласти в неї промаринованную печінку.
Після цього надіслати скляну ємність з печінкою в мікрохвильову піч і готувати під кришкою на найвищій потужності приблизно десять хвилин.
Промити помідори і нарізати їх тоненькими кільцями. Викласти нарізані овочі на тарілочку.
Перекласти ароматну печінку на блюдо і подавати її в теплому вигляді, присипавши все дрібно нарізаною зеленню.