Яловичий язик, запечений з маслинами в горщику

Яловичий язик, запечений з маслинами в горщику – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Без сумніву, мова є самим що ні на є, делікатесом, а стало бути, готується в якості святкової страви.

Інгредієнти

язик яловичий – 1 штука
цибулина – 1 велика
маслин илбез кісточок і добавок – 1 банку
яловичого бульйону – 0,5 склянки
борошно – 1 ст. ложка
сметана – 1 ст. ложка
томатна паста – 1 ст. ложка
сіль – за смаком
спеції – за смаком
приправи – за смаком
часник – 1-2 зубчики
лавровий лист – 2 аркуша

Як приготувати Яловичий язик, запечений з маслинами в горщику

Без сумніву, мова є самим що ні на є, делікатесом, а стало бути, готується в якості святкової страви.

Покроковий рецепт

– Мова відварюється в підсоленій воді, нарізати тонкими скибочками і викладається в горщик.

– Потім у горщик кладуть шаром пасеровану цибулю з давленим часником, а поверх нього – маслини, спеції.

-В яловичому бульйоні розлучається борошно. Сюди ж додається сметана томатна паста, перемішується. Все це заливається в горщик з мовою. У горщик додається лавровий листочок.

– Блюдо ставиться в духовку і нудиться протягом півгодини.

– Перед подачею мова рекомендується остудити.

– Подається зі свіжими овочами та зеленню. Але ті, хто вірний традиції подавати м’ясні ласощі з гарніром, рекомендується подавати таку мову зі спагеті, відварною картопляним пюре.

– Особливо вдало поєднання з картоплею молодим, посипаним кропом, або запечений з сиром і майонезом. Дуже доречні до мови гриби солоні, консервовані, смажені, тушковані. Доречні до такої страви, так само, домашні заготовки.