Без сумніву, мова є самим що ні на є, делікатесом, а стало бути, готується в якості святкової страви.
Інгредієнти
язик яловичий – 1 штука | |
цибулина – 1 велика | |
маслин илбез кісточок і добавок – 1 банку | |
яловичого бульйону – 0,5 склянки | |
борошно – 1 ст. ложка | |
сметана – 1 ст. ложка | |
томатна паста – 1 ст. ложка | |
сіль – за смаком | |
спеції – за смаком | |
приправи – за смаком | |
часник – 1-2 зубчики | |
лавровий лист – 2 аркуша |
Без сумніву, мова є самим що ні на є, делікатесом, а стало бути, готується в якості святкової страви.
Покроковий рецепт
– Мова відварюється в підсоленій воді, нарізати тонкими скибочками і викладається в горщик.
– Потім у горщик кладуть шаром пасеровану цибулю з давленим часником, а поверх нього – маслини, спеції.
-В яловичому бульйоні розлучається борошно. Сюди ж додається сметана томатна паста, перемішується. Все це заливається в горщик з мовою. У горщик додається лавровий листочок.
– Блюдо ставиться в духовку і нудиться протягом півгодини.
– Перед подачею мова рекомендується остудити.
– Подається зі свіжими овочами та зеленню. Але ті, хто вірний традиції подавати м’ясні ласощі з гарніром, рекомендується подавати таку мову зі спагеті, відварною картопляним пюре.
– Особливо вдало поєднання з картоплею молодим, посипаним кропом, або запечений з сиром і майонезом. Дуже доречні до мови гриби солоні, консервовані, смажені, тушковані. Доречні до такої страви, так само, домашні заготовки.