Японські макарони з грибами і крес-салатом під соєвим соусом

Японські макарони з грибами і крес-салатом під соєвим соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Блюдо виходить ситним, макарони ароматні і солененькие…за рахунок додавання в блюдо соєвого соусу.

Інгредієнти

Спагетті – 300 г
Часник – 2 зубчики
Гриби – 200 г
Соєвий соус – 2 ст. л.
Вершкове масло – 3 ст. л.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Цибулю-шалот – 2 шт. (дрібно нарізаного)
Крес-салат – жменя (крупно порізаного)
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за бажанням і смаком

Як приготувати Японські макарони з грибами і крес-салатом під соєвим соусом

Я люблю японські макарони з грибами, тому що їх дуже легко приготувати. До того ж чоловік обожнює макарони, а я грибочки :-). Так що, сьогодні рецепт — макарони з грибами і крес-салатом. Блюдо виходить ситним, макарони ароматні і солененькие…за рахунок додавання в блюдо соєвого соусу. А якщо додати до чого-небудь гостренького, вийде щось цікаве і не менш смачне. Страва чудово підходить для зайнятих жінок, але, тим не менш, жаждующих смачно готувати. Макаронні вироби можна зварити заздалегідь. Все інше готується,як ви бачите, швидко. Так що давайте готувати!

Покроковий рецепт

Почистити часник і дрібно порубати. Гриби почистити і добре промити. Цибуля шалот дрібно порізати. У великій сковороді на сильному вогні на розпеченому рослинному (або будь нейтральному) олії обсмажити часник з вершковим маслом протягом 2 – х хвилин. Коли по кухні піде аромат часнику додати гриби і смажити все 3 хвилини. Потім додати цибулю-шалот і смажити протягом 2-х хвилин.

Додати половину жмені крес-салату і добре перемішати.

Заповніть велику каструлю з водою, підсолити воду і доведіть до кипіння. Почніть варити макарони в підсоленій воді відповідно до інструкції на упаковці. Коли макарони дійдуть до кипіння, залиште 1/ 2 чашки води з каструлі, де варяться макарони. Злити воду з макаронів після їх готовності в окрему миску. Макарони перекласти в сковорідку, де готуються гриби з зеленню і цибулею.

Вогонь зменшити до мінімуму і додати решту крес-салат. Суміш добре перемішати, додати 2 столові ложки соєвого соусу, 3 столові ложки вершкового масла. Ретельно перемішати ще раз, переконавшись, що всі макаронні вироби покриті соусом і промаслені. Присипати все чорним меленим перцем і, за необхідності посолити (соліть макарони акуратно, пробуйте, так як соєвий соус зазвичай і так сильно солоний). Додати зарезервовану макаронну воду, для того щоб зробити маслянистий соус (якщо ви не любите макарони з підливою, можете воду не додавати). Протушкувати все ще 2 хвилини.

Японські макарони з грибами і крес-салатом під соєвим соусом готові. Можна подавати до столу. Рекомендую макарони з грибами присипати свіжим сиром пармезан.
Приємного апетиту!