Японський перець, фарширований курячим мясом

Японський перець, фарширований курячим мясом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розігріти духовку до 350 F (180 С) градусів. Підготувати перчики. Перці гарненько помити, розрізати навпіл, видалити насіння і мембрани.

У сковороді на середньому /слабкому вогні розігріти рослинне масло. Обсмажити на ній 1 чайну ложку тертого імбиру, 1 зубчик часнику, дрібно нарізаного і 1/2 голівки дрібно нарізаного ріпчастої цибулі. Смажити все до прозорості цибулі. Перекласти суміш у тарілку і охолодити до кімнатної температури. У глибокій мисці змішати курячий фарш з остиглої часниково-цибулевої сумішшю, 1/2 їдальні ложки соєвого соусу і 1 столовою ложкою саке. Все добре перемішати руками.

За допомогою ножа або маленької ложки начинити перці фаршем. Перекласти фарширований японський перець Shishito на деко, вистелений фольгою або пергаментним папером (якщо будете використовувати фольгу, стеліть її матовою стороною вгору, щоб жар йшов поменше, інакше перці можуть згоріти). Випікати фаршировані перці 15-17 хвилин або до готовності курячого фаршу.

Тепер до перчикам приготуємо соус.
Змішати всі інгредієнти для соусу: 1 столову ложку саке, 3 столові ложки мирина (це солодке рисове вино), 3 столові ложки соєвого соусу і 1 чайну ложку цукру піску. Поставити чашу з інгредієнтами в мікрохвильову піч на 20-30 секунд, щоб розтопити цукор.

Потім змастіть кожен перчик приготованим соусом за допомогою кулінарної кисті. Якщо соус ще залишився, перелийте його в невелику миску і подавайте з перцями до столу. Він дуже підходить для цієї страви і додасть якусь пікантність. Подавайте японський фарширований перець м’ясом до столу. Приємного апетиту!