Японський плов з куркою і соусом Тіріякі

Японський плов з куркою і соусом Тіріякі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Блюдо дуже смачне, ситне і яскраво-вираженим смаком, а продукти прості, які є в кожному будинку.

Покроковий рецепт

Для приготування плову нам знадобиться: рис, куряче м’ясо, морква і цибуля.

Для соусу Тіріякі нам знадобиться: соєвий соус, мед, часник, борошно, вода, яблучний оцет і сухий імбир.


Для початку наріжемо м’ясо невеликими шматочками і обсмажимо його на сковороді на оливковій олії.


Поки обсмажується м’ясо необхідно нарізати цибулю дрібними шматочками, а моркву натерти на дрібній тертці. Коли м’ясо злегка обсмажиться, додати до нього цибулю і моркву. Обсмажувати до золотистого кольору.


Поки цибулю і моркву з м’ясом обсмажуються на повільному вогні, приготуємо соус Тіріякі.
Отже візьміть 2/3 склянки води і долийте до верху соєвого соусу, вилийте в каструлю, туди ж додайте 1 ч. л. меленого імбиру, 1 ч. л. борошна, 1 ст. л. меду, 1 ст. л. яблучного оцту і видавіть часник.

Поставити суміш на вогонь і при постійному помішуванні закип’ятити. Нехай прокипить 1-2 хвилини і вимикайте.

До цього часу цибулю з морквою вже повинні були обсмажитися і до них на сковороду виливаємо соус Тіріякі. Даємо прокипіти 2-3 хвилини.

Добре промити 2 ст. рису і додати його на сковороду.

Залити водою, з розрахунку на 1 ст. рису, 2 ст. води, трохи посолити (але тільки зовсім трохи) і закип’ятити. Рис варити до готовності, поки не википить вода.

У мене на приготування рису пішло 15 хвилин. Потім я закриваю сковороду кришкою і даю ще трохи постояти.

Блюдо готове до подачі на стіл. Рис виходить дуже смачним, ароматним, соус пікантний, але не гострий.
Всім приємного апетиту!