Покладіть вершкове масло в спеціальну чашу і поставте її на водяну баню.
Одну столову ложку вершкового масла розтопіть на сковороді і підсмажте дрібненько нарізану цибулю-шалот. Необхідно стежити, щоб цибуля не підгорів, періодично все помішуючи. Потім додайте (так само порізаний) естрагон (тархун), оцет, теплу воду, вино. Рідина повинна википіти, приблизно наполовину. Зніміть зелень з вогню і остудіть.
Наступний етап…
Для приготування соусу використовують тільки курячі жовтки, тому, відокремте яєчні жовтки від білків. Закиньте жовтки в глибоку чашу і збийте їх разом з сіллю і перцем. Додайте обсмажену раніше суміш.
Потім додайте в приготовлену яєчно-трав’яну суміш вершкове розтоплене масло.
Далі, постійно помішуючи, доведіть соус до загусання. Соус краще спробувати і, при необхідності додати за смаком сіль і/або перець.
Яєчно-масляний соус «Беарнез» ідеально підходить до страв, приготованих на грилі, до будь-якого м’яса або риби. Приємного апетиту!