Яєчня, запечена в картоплі додасть аристократичності будь сніданку.
Інгредієнти
картопля в мундирах/ запечений – 1 | |
яйце куряче – 1 | |
спеції – за смаком | |
сир – за смаком |
Не дарма яєчню називають королевою сніданків. Це один з найпопулярніших сніданків у світі. Є яєчня, омлет (більш відома як омлет), пашот і багато іншого. І з чим її тільки не готують: з беконом, помідорами, ковбасками, зеленню, грибами, цибулею, тушкованими овочами і багато іншого в різних варіаціях. Незважаючи на те, що класична яєчня готується на сковороді, пропоную поексперементувати і приготувати її в духовці.
Для приготування яєчні по-селянськи знадобляться найпростіші продукти, які є в кожному будинку.
Покроковий рецепт
Для приготування нам знадобиться велика відварена в мундирі (або запечена) картопля, яку слід розрізати на дві частини. Ложкою або виделкою вийняти серцевину так щоб в нього вмістилося яйце.
В отримані отвори вбити яйце. Зверху її посолити, поперчити. Любителі можуть також посипати прованські трави.
Викласти картоплю з яйцем на змащений маслом деко. І відправити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Через 10-15 дістати приготоване блюдо і викласти на тарілку. Прикрасити яєчню можна сиром або зеленню на розсуд.
Яєчню по-селянськи краще подавати теплою з чашкою ароматної кави.
Bon Appetit!