У лечо немає точного рецепту, тому що його готують у багатьох країнах Європи по-різному. У цьому рецепті ми розглянемо найпростіший, але не менш смачний варіант заготовки на зиму Лечо.
Інгредієнти
Болгарський перець – 1,5 кг | |
Помідори – 1 кг Бажано вибирати сорти м’ясистих помідорів, наприклад, сливка. | |
Часник – 1 головка | |
Цукор – 2 ст. л з гіркою Можна змінювати за смаком | |
Сіль – 1 ст. л з гіркою Можна змінювати за смаком | |
Рослинне масло – 100 мл | |
Оцет – 30 мл Можна змінювати за смаком |
Лечо – оригінальна і незамінна закуска, яка нагадає про літнє сонце і прикрасить ваш стіл. Її можна використовувати як заправку для борщу або підливи, а можна подавати окремим блюдом. А найголовніше, що заготовити лечо на зиму дуже просто.
Покроковий рецепт
Помити і очистити від насіння болгарський перець.
Нарізати перець скибочками.
Помити помідори, пропустити їх через м’ясорубку або блендер.
Дрібно нарізати часник.
Підготувати сіль, цукор, масло і оцет
Змішати всі інгредієнти, крім оцту. Поставити на великий вогонь до закипання. Після закипання вогонь зменшити до середнього.
Поставити стерилізуватися банки і кришки. Якщо стерилізація банок відбувається на водяній бані, то банки готові, коли на дні з’явиться крапля. У духовці банки стерилізувати 15 хвилин при температурі 120′.
У готове лечо влити оцет. Потім залити лечо в банки і закрутити. Банки поставити до охолодження під ковдру. Взимку з задоволенням з’їсти!