Невибагливий салат зі свіжих огірків і оселедця в сметані чудово підійде на святковий стіл. Таку закуску краще всього подавати порційно в стаканчиках і, обов’язково, охолодженою.
Інгредієнти
Желатин – 1 чайна ложка | |
Вода – 2 столові ложки | |
Цибуля ріпчаста – 1/2 головки | |
Кріп – невеликий пучок | |
Філе оселедця – 300 гр | |
Огірок свіжий – 2-3 шт. | |
Сметана – 2 столових ложки | |
Сіль – за смаком | |
Чорний перець – за бажанням |
Салат зі свіжих огірків і оселедця в сметані чудово підійде на святковий стіл. Таку закуску краще всього подавати порційно в стаканчиках і, обов’язково, охолодженою.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти для салату з оселедця.
Желатин насипають у невеликий стаканчик, додають воду і «розпускають» на воді.
Ріпчасту цибулю обчищають і дуже дрібненько начищають.
Філе оселедця дрібно нарізують, попередньо видаливши кісточки.
Пару ложок сметани викладають в чашку. Додають желатин розчинився. Сюди ж додають дрібно порізаний кріп і раніше подрібнену цибулю.
Тепер нарізають огірочки. Кубики приблизно того ж розміру, що і рибка. Якщо шкірка у огірків товста, краще її зрізати. Отже, в чашку зі сметаною закинути філе оселедця і огірки, перемішати.
Салат з огірків і риби посолити і поперчити. З сіллю потрібно не переборщити, так як оселедець і так може бути дуже солоною. Викласти салат в стаканчики і відправити в холодильник на одну годину. Подавати до столу охолодженим. Приємного апетиту!