По смаку як куплені з банки. Дуже смачні!
Інгредієнти
гриби печериці – 1 кг | |
грибна приправа – 2 с. л. | |
оцет – 5 с. л. | |
сіль – 1 ч. л. | |
цукор – 2 с. л. | |
олія соняшникова – 50 мг | |
часник – 4 зубч. |
Дуже смачно, дуже просто і головне недорого! У моїй родині всі люблять гриби в будь-якому вигляді: смажені, тушковані і навіть відбивні з грибів. Тому, і цей рецепт маринованих грибів йде на УРА! Я його готую на всі свята і просто так, як тільки захочеться. Ще їх можна робити для додавання в різні салати. Часник і кількість приправки додаємо, хто як любить. Я напишу так як роблю я, а Ви вже самі собі пробуйте і подивіться, як Вам до смаку будуть, так і будете робити. Ще, часник можна і тиснути через спеціальну чеснокодавку, це кому як сподобається.
Коли приготували грибочки, потрібно щоб хоча б одну добу вони помариновались в холодильнику або холодному приміщенні. А в ідеалі, так взагалі дві доби.
Покроковий рецепт
Приготуємо все необхідне
Гриби треба добре вимити і кинути в кип’ячену воду і почекати 5 хвилин, щоб вони покипіли.
Після 5-ти хвилин кипіння виймаємо гриби і остуджуємо. А тим часом нарізаємо часник.
Поки гриби холонуть робимо заправку до них. Беремо оцет, сіль, цукор , приправу грибну і масло – все перемешываем.
Остиглі грибочки перекладаємо в банку або лоток і заливаємо нашої заправкою, доповідаємо часник, закриваємо кришкою і добре струшуємо. І ставимо на добу в холодильник.
Подаємо мариновані просолені грибочки до столу. Приємного апетиту!