Незвичайна і корисна закуска з фаршированих артишоків.
Інгредієнти
свежемолотая кориця – половина ч. ложки | |
артишоки – шість штук | |
ароматне масло оливкове – на свій смак | |
тонкомолота сіль кам’яна – на свій смак | |
свіжа зелень петрушки – один великий пучок | |
пісок цукровий – третина ч. ложки | |
домашній яловичий фарш – 320 г | |
ароматне масло оливкове – половина ч. ложки | |
тонкомолотий перець чорний – на свій смак | |
великий салатний цибуля – одна штука | |
свіжовіджатий сік лимонний – половина ч. ложки |
У деяких країнах артишок спочатку використовували для лікування різних хвороб і усунення багатьох недуг, з його допомогою знімали сильні набряки, лікували печінку, а також ревматизм.
Зараз артишок активно використовують не тільки для профілактики або лікування будь-яких хвороб, але і в кулінарії для приготування страв.
Дієтологи рекомендують готувати страви з артишоку тим, хто страждає на цукровий діабет, а також тим, у кого є якісь проблеми з травленням.
Жінкам, напевно, цікаво буде знати про те, що артишок покращує обмін речовин, крім цього, до його складу входять речовини, які надають саме позитивний вплив на стан волосся.
Цей продукт чудово виводить солі і шлаки з організму, а також допомагає позбутися від токсичних речовин, крім того, він є прекрасним антиоксидантом.
У нашій країні артишок вважається і донині екзотичним плодом, а багато російські господині не знають, що можна з нього приготувати.
Насправді, все дуже просто, так як артишок можна просто нафарширувати який-небудь ситної начинкою, наприклад, м’ясної, після чого залишиться тільки приготувати його в скороварці.
Покроковий рецепт
На квітці артишоку очистити верхні шари листочків, далі за допомогою ложки вийняти середину, після цього, приблизно на третину зрізати верхівку.
Далі всі оброблені артишоки поставити в посуд, наповнену водою, змішаною з лимонним соком, потім тримати їх в ній хвилин десять. У цей же час треба підготувати сковороду, в неї влити оливкову олію, викласти яловичий фарш і протягом десяти хвилин обсмажувати його.
Нарізати подрібніше очищений цибулю, потім викласти його в сковорідку з яловичим фаршем і ще хвилин десять обсмажувати при періодичному помішуванні. Потім насипати в цю ж посуд вибрані спеції, а також сіль і необхідну кількість свіжої рубаною петрушки, викласти приготовану м’ясну начинку між листочками артишоків. Додати також м’ясну начинку в середину кожного артишоку, потім перекласти все нафаршировані заготовки в скороварку.
Приготувати суміш. Для цього в окремий посуд влити лимонний свіжовіджатий сік, додати цукровий пісок в необхідній кількості, а також кип’ячену воду (дві чашки) і трохи ароматного оливкової олії.
Перекласти фаршировані артишоки в скороварку, залити зверху їх лимонної сумішшю, потім протягом двадцяти хвилин готувати.