У цьому пості я пропоную простий рецепт креветок, приготованих в іспанському стилі з часником, оливковою олією, хересом і паприкою.
Інгредієнти
Лавровий Лист – дві штуки | |
Олія оливкова холодного віджиму – половина чашки | |
Великі часточки часнику очищені – три штуки | |
Херес – 2-4 ст. ложки | |
Паприка – за смаком | |
Великі креветки – дванадцять штук | |
Мелений перець лимонний – за бажанням | |
Сіль – за смаком |
Готувати це незвичайне блюдо можна з будь-яких морепродуктів, але краще використовувати для цієї мети великі креветки.
Покроковий рецепт
Почистити і дуже тоненько порізати пластинками часник. Потім перекласти його в каструлю з прогрітим оливковою олією. Смажити часник до стану м’якості, але щоб він не був підгорілою.
Потім додати мелену паприку і лавровий лист. Трохи налити хересу, додати за смаком сіль, перець за бажанням. Зменшити вогонь і тушкувати інгредієнти протягом двох хвилин.
Далі почистити креветки, перекласти їх в пакет для запікання. Залити креветки приготованим соусом і закрити пакет кліпсою.
Тепер пакет прямо з соусом і креветками опустити в каструлю і готувати їх на водяній бані. Готувати креветки від 15 до 30 хвилин в залежності від їх розміру.
Далі, креветки приготовлені перекласти на блюдо і полити соусом. В результаті, ви отримуєте ніжні ароматні, м’які, просочені соусом креветки. Оригінальне закусочне блюдо можна подавати до столу. Дуже смачно! Приємного апетиту!