Фініки, фаршировані сиром маскарпоне і горішками потрібно готувати в апельсиновому маринаді.
Інгредієнти
великі м’які сушені фініки – п’ятнадцять штук | |
сир маскарпоне – 1/2 чашки | |
горішки – рубані волоські, мигдаль… | |
апельсиновий свіжовичавлений сік – чотири ст. ложки | |
горошини рожевого і чорного перцю – одна ч. ложка | |
ароматне масло оливкове – 120 мл | |
смужки свіжого імбирного кореня – шість штук | |
сушені листочки м’яти – п’ять штук |
Фініки, фаршировані сиром маскарпоне і горішками потрібно готувати в апельсиновому маринаді.
Якщо вам не хочеться вже маринувати фініки в апельсиновому маринаді, можна не готувати соус, а просто перед подачею полити з медом.
Покроковий рецепт
Зробити поздовжній розріз на кожному финике, видалити кісточку.
Нафарширувати кожен фінік сиром маскарпоне, зверху прикрасити рубаними горішками (будь-якими).
Тепер можна приготувати апельсиновий маринад.
У мисочці невеликого розміру з’єднати з апельсиновим соком оливкову олію, збити ці компоненти віночком, потім перекласти в скляну банку необхідного розміру фаршировані фініки, додати пластинки свіжого імбиру, а також сушені листочки м’яти і перець, влити апельсиновий маринад.
Закрити банку з фаршированими фініками, прянощами і апельсиновим маринадом щільно кришкою і прибрати приблизно на один тиждень в якесь прохолодне місце.
Потім цю надзвичайно смачну закуску можна подавати до столу.