Закусочний десерт з фаршированих фініків з сиром

Закусочний десерт з фаршированих фініків з сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Фініки, фаршировані сиром маскарпоне і горішками потрібно готувати в апельсиновому маринаді.

Інгредієнти

великі м’які сушені фініки – п’ятнадцять штук
сир маскарпоне – 1/2 чашки
горішки – рубані волоські, мигдаль…
апельсиновий свіжовичавлений сік – чотири ст. ложки
горошини рожевого і чорного перцю – одна ч. ложка
ароматне масло оливкове – 120 мл
смужки свіжого імбирного кореня – шість штук
сушені листочки м’яти – п’ять штук

Як приготувати Закусочний десерт з фаршированих фініків з сиром

Фініки, фаршировані сиром маскарпоне і горішками потрібно готувати в апельсиновому маринаді.

Якщо вам не хочеться вже маринувати фініки в апельсиновому маринаді, можна не готувати соус, а просто перед подачею полити з медом.

Покроковий рецепт

Зробити поздовжній розріз на кожному финике, видалити кісточку.

Нафарширувати кожен фінік сиром маскарпоне, зверху прикрасити рубаними горішками (будь-якими).

Тепер можна приготувати апельсиновий маринад.
У мисочці невеликого розміру з’єднати з апельсиновим соком оливкову олію, збити ці компоненти віночком, потім перекласти в скляну банку необхідного розміру фаршировані фініки, додати пластинки свіжого імбиру, а також сушені листочки м’яти і перець, влити апельсиновий маринад.

Закрити банку з фаршированими фініками, прянощами і апельсиновим маринадом щільно кришкою і прибрати приблизно на один тиждень в якесь прохолодне місце.

Потім цю надзвичайно смачну закуску можна подавати до столу.