Зробити поздовжній розріз на кожному финике, видалити кісточку.
Нафарширувати кожен фінік сиром маскарпоне, зверху прикрасити рубаними горішками (будь-якими).
Тепер можна приготувати апельсиновий маринад.
У мисочці невеликого розміру з’єднати з апельсиновим соком оливкову олію, збити ці компоненти віночком, потім перекласти в скляну банку необхідного розміру фаршировані фініки, додати пластинки свіжого імбиру, а також сушені листочки м’яти і перець, влити апельсиновий маринад.
Закрити банку з фаршированими фініками, прянощами і апельсиновим маринадом щільно кришкою і прибрати приблизно на один тиждень в якесь прохолодне місце.
Потім цю надзвичайно смачну закуску можна подавати до столу.