На святковий стіл прийнято ставити не тільки ґрунтовні м’ясні страви і салати, але і легкі закуски, а одним з найцікавіших закусочних страв є кольрабі в сирній скоринці.
Інгредієнти
олія оливкова холодного віджиму – 2 ст. ложки | |
качан капусти кольрабі – 1 качан | |
морква – 50 г | |
сир легкоплавкий тертий – 170 р | |
масло несолоне вершкове м’яке – на свій розсуд | |
сіль – за смаком | |
перець чорний мелений – щіпка | |
прованські трави – щіпка | |
насіння – 1 ч. ложка не обов’язково |
На святковий стіл прийнято ставити не тільки ґрунтовні м’ясні страви і салати, але і легкі закуски, а одним з найцікавіших закусочних страв є кольрабі в сирній скоринці.
Покроковий рецепт
Підготувати вогнетривку прямокутну форму і скропити її гарненько зсередини оливковою олією.
Моркву почистити, нарізати тоненько слайсером (або овочечисткою), викласти на дно форми.
Потім викласти гуртки очищеної і нарізаної капусти кольрабі. Викласти шаром, потім приправити перцем і посолити, Далі на шар капусти покласти вершкове масло.
Всю композицію присипати попередньо натертим легкоплавким сиром, сухими прованськими травами і насінням.
Поставити форму з капустою кольрабі в духову шафу і протягом сорока хвилин запікати при 220 градусах. Щоб утворилася рум’яна кірочка, можна за п’ять хвилин до повного закінчення готування підключити режим «Гриль». При подачі прикрасити страву гілочкою зелені. Приємного апетиту!