Аромат свіжої зелені, прянощі часнику і спецій наповнять ваш дім і уб’ють своїм неймовірним ансамблем смаку!
Інгредієнти
Картопля – 12 шт. | |
Оливкова олія – 3 ст. л. | |
Свіжа зелень – 50 р. | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Часник – 1 зубчик |
Варіантів приготування картоплі просто не считаемое безліч, це один з найулюбленіших гарнірів на будь-якому святі. Складно уявити нашу російську кухню без цього чудового овочу, адже не так давно його називали “чортове яблуко” і геть відмовлялися використовувати. Зараз це може здатися смішним і безглуздим, неможливо приготувати справжній борщ або олів’є без участі картоплі.
У нашому рецепті вона буде виступати самостійним блюдом, дуже смачна, ситна і пряна запечена картопля. Величезну роль в цьому блюді грають спеції, чим їх більше і чим вони різноманітніше, тим смачніше вийде вечерю. У нашому рецепті були використані два види перцю: мелений чорний і червоний, гірчиця, кмин, петрушка, базилік і коріандр, а також свіжий кріп і цибулю. Готувати можна з додавання будь-якого масла, але оливкова надає більш насичений смак страви.
Покроковий рецепт
Добре миємо картоплю, так як чистити ми його не будемо. Щоб вся земля точно відмилася, можна замочити його в гарячій воді, буквально на 10 хвилин.
Ріжемо приблизно на 4 частини, робимо часточки. Серветкою прибираємо зайву рідину і кладемо в миску.
Додаємо спеції, оливкова олія, зелень, тертий часник і сіль, все добре перемішуємо, щоб кожна часточка просочилася.
Застеляємо деко папером, можна використовувати фольгу і викладаємо скибочки, шкіркою вниз. Випікаємо при 170 градусах.
Для того, щоб перевірити картоплю на готовність, можна проткнути її зубочисткою, якщо повністю всередині м’яка – значить готова. Поєднуватися буде практично будь-який соус, майонез або кетчуп.