Запечена картопля з лисичками

Запечена картопля з лисичками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картопля один з найбільш доступних овочів. Існує понад 300 способів приготування картоплі. Але одним з найбільш корисних видів – запікання. У нашому рецепті будемо запікати картоплю в шкірці, так як в ній найбільша цінність.

Інгредієнти

картопля – 3 шт великі
лисички – 100 гр
сир – 100 гр
масло вершкове – 50 гр
масло рослинне – 10 гр для смаження
сіль – за смаком
перець чорний – за смаком

Як приготувати Запечена картопля з лисичками

Існує понад 300 способів приготування картоплі, оскільки він найпоширеніший і доступний овоч в Росії. Одним з корисних видів – це запікання. У цьому рецепті картопля запікається в шкірці, так як в ній найбільша цінність.

Покроковий рецепт

Підготуємо інгредієнти: картопля ретельно вимиємо, гриби так само промиємо.

Загорнемо картоплю у фольгу, викладемо на деко і поставимо в попередньо розігріту духовку на 250 градусів орієнтовно на 50-60 хвилин.

Поки готується картопля, підготуємо інші інгредієнти. Гриби ріжемо.

Потім обсмажуємо на рослинній олії 4-5 хвилин.

Сир натираємо на дрібній тертці.

Дістаємо картоплю з духовки (готовність картоплі я перевіряю зубочисткою) і розрізаємо на дві частини, фольгу не прибираємо.

Вичищаємо серединку, “нутрощі” картоплі складаємо в окрему тарілку.

Товчемо “нутрощі”, додаємо вершкове масло, гриби, сіль, перець, сир (я залишаю трохи сиру, щоб посипати картоплю).

Отриману масу забиваємо назад в половинки картоплі.

Викладаємо на деко, посипаємо рештою сиру. Випікаємо 3 хв при температурі 200 градусів.

Дістаємо картоплю з духовки, знімаємо фольгу. Запечена картопля з лисичками готовий. Приємного апетиту!