Запечена картопля часточками з сиром

Запечена картопля часточками з сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картопля – універсальний продукт харчування, адже його використовують в багатьох стравах. Пропонуємо запекти картоплю дольками в духовці і урізноманітнити його сиром.

Інгредієнти

Картопля – 3 шт.
Сир – 60 г
Масло вершкове – 30 гр
Сіль – за смаком
Прованські трави – за смаком

Як приготувати Запечену картоплю дольками з сиром

Для того, щоб приготувати смачний картопляний гарнір, підбираємо для рецепта зіпсовані бульби приблизно однакового розміру (не дуже великі). Крім картоплі нам знадобиться сир твердих сортів (підійде пармезан, голландський, російський). З спецій використовуються прованські трави і сіль. А також візьміть вершкове масло. Подробиці запікання картоплі з сиром в духовці в рецепті.

Покроковий рецепт

Картопля добре промиваємо від забруднень, очищаємо зручним способом від шкірки. Обтираем насухо. На обробній поверхні нарізаємо картопляні бульби на часточки.

Форму трохи змащуємо рослинним маслом. Викладаємо нарізку з картоплі форму одним шаром. Відразу включаємо духовку, налаштувавши його температурний режим на 200 градусів.

Присипаємо картоплю зверху сіллю по своєму смаку і прованськими травами і викладаємо зверху тонкі смужки вершкового масла.

Запікаємо картопляні часточки приблизно 40 хвилин. Час залежить від сорту картоплі, перевіряємо його готовність ножиком.

Готову картоплю присипаємо натертим сиром і повертаємо в духовку буквально на пару хвилин.

Смачна картопля з сирною ноткою готовий! До столу подаємо його гарячим! Приємного всім апетиту!