Запечена картопля в духовці з майонезом

Запечена картопля в духовці з майонезом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку заберемо хороші, добротні бульби. Бажано, щоб вони були однакового розміру. У цьому випадку картопляні часточки на столі будуть виглядати значно естетичніше. Так, і картопляні часточки однакового розміру приготуються одночасно, ніж «різнокаліберні». Відповідні картопляні бульби промиваємо під прохолодною проточною водою, щоб видалити наявні на них забруднення. Потім промиті картоплини потрібно очистити. Скористайтесь зручним способом: бульби можна очистити за допомогою спеціальної овочечистки або звичайним столовим ножем.

Очищені картопляні бульби розрізати на часточки. Для цього бульба спочатку наріжте на дві половинки. Потім кожну половинку ще розріжте на дві частини. З одного середнього картоплі виходить 4 однакові шматочки. Картопляні часточки перекладіть в миску.

Здобріть картопляні часточки спеціями. Можна використовувати спеціальну приправу для картопляних страв (вона продається в магазині) або взяти, наприклад, суміш мелених перців. Також картоплю потрібно буде посолити.

До картопляним часточок перекладаємо майонез і вливаємо олію. Більше ніяких інгредієнтів до картоплі додавати не потрібно.

Всі введені інгредієнти для картопляного гарніру перемішуємо. Цього кулінарного кроку слід приділити увагу. Перемішуйте інгредієнти добре, щоб кожна картопляна часточка покрилася спеціями і майонезом.

Включаємо духовку, виставляємо температурний режим на 210 градусів. Картопляні часточки в майонезі перекладаємо на деко. Змащувати деко не обов’язково, оскільки ми вже використовували олію. Але можна застелити деко пекарської папером. Тоді після запікання ваш лист залишиться чистим, без слідів від майонезу. Деякі господині при запікання картоплі застеляють деко фольгою.

Деко з картопляними часточками відправляємо в духовку для запікання. Перевірити готовність картоплі можна вже хвилин через 20-25. Але це умовно, оскільки час запікання залежить і від сорту картоплі, і від властивостей вашого духової шафи. Проткніть картопляну часточку ножем. Якщо вона м’яка, значить страва готова.

Запечені в майонезі картопляні часточки знімаємо з дека, викладаємо на плоске блюдо. Краще подавати таку картоплю в гарячому вигляді, але і у вже остиглому він також хороший і аппетитен. При подачі на настільки запечену картоплю можна присипати свіжою посіченою зеленню. Приємної вам трапези!