Картопля з кропив’яним песто – цікавий гарнір для весняного меню!
Інгредієнти
Картопля – 6 шт. | |
Горіх волоський – 1 ст. л. | |
Масло рослинне – 2 ст. л. | |
Кропива – невеликий пучок | |
Часник молодий – 2 гілочки | |
Сіль – за смаком | |
Суміш перців – пучку |
Ароматний і смачний гарнір з картоплі і кропив’яним песто – неймовірно пряний і пікантний гарнір простого приготування. Смак картоплі здивує багатогранністю відтінків, а післясмак порадує вираженою горіхово-часниковою ноткою.
Покроковий рецепт
Очистити картоплю і промити. Промокнути вологу паперовими кухонними рушниками, після чого нарізати коренеплід на невеликі тонкі часточки.
Посипати картоплю сіллю, білим перцем, ретельно перемішати.
Збити в блендері суміш з вимитої молодої кропиви, молодих стебел часнику, очищених волоських горіхів, масла, щіпки солі.
Вилити песто до картоплі і гарненько перемішати компоненти, щоб песто покрило всю картоплю. Відправити картоплю в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Накрити компонент кришкою і готувати до м’якості.
Пікантний гарнір готовий! Блюдо дуже смачне, пряне і неймовірно ароматне. Горіхи в процесі готування надають страві коричневий відтінок, тому для гарної скоринки краще всього додати до картоплі ще і паприку за смаком або куркуму. Приємного апетиту!