Запечена картопля з кропивяним песто

Запечена картопля з кропивяним песто – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картопля з кропив’яним песто – цікавий гарнір для весняного меню!

Інгредієнти

Картопля – 6 шт.
Горіх волоський – 1 ст. л.
Масло рослинне – 2 ст. л.
Кропива – невеликий пучок
Часник молодий – 2 гілочки
Сіль – за смаком
Суміш перців – пучку

Як приготувати Запечену картоплю з кропив’яним песто

Ароматний і смачний гарнір з картоплі і кропив’яним песто – неймовірно пряний і пікантний гарнір простого приготування. Смак картоплі здивує багатогранністю відтінків, а післясмак порадує вираженою горіхово-часниковою ноткою.

Покроковий рецепт

Очистити картоплю і промити. Промокнути вологу паперовими кухонними рушниками, після чого нарізати коренеплід на невеликі тонкі часточки.

Посипати картоплю сіллю, білим перцем, ретельно перемішати.

Збити в блендері суміш з вимитої молодої кропиви, молодих стебел часнику, очищених волоських горіхів, масла, щіпки солі.

Вилити песто до картоплі і гарненько перемішати компоненти, щоб песто покрило всю картоплю. Відправити картоплю в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Накрити компонент кришкою і готувати до м’якості.

Пікантний гарнір готовий! Блюдо дуже смачне, пряне і неймовірно ароматне. Горіхи в процесі готування надають страві коричневий відтінок, тому для гарної скоринки краще всього додати до картоплі ще і паприку за смаком або куркуму. Приємного апетиту!