Запечена мойва

Запечена мойва – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачна рибка до вашого столу

Інгредієнти

мойва – 700 грам
лимон – кілька часточок
спеції – за смаком

Як приготувати Запечена мойва

Мойва дуже смачна і корисна риба, яка входить в трійку риб, що не піддаються фермерському розведення. Це означає, що ця риба дика і в ній зберігається найбільше корисних речовин і вітамінів. Але під час смаження вона вбирає в себе досить багато рослинної олії. Тому я вирішила приготувати її на деку в духовці.

Покроковий рецепт

Мойву злегка розморозити, помити, висушити за допомогою паперових рушників і викласти на деко в ряд.
Зверху посолити, поперчити і викласти кружечки лимона.
Ось як це виглядає.

В розігрітій до 180 градусів духовці випікати рибку близько 30 хвилин. Цього часу їй достатньо буде.



Я завжди мойву подаю разом з печеною картоплею. Точно на такій же деко викладаю кружечками картоплю, попередньо намазаний спеціями та олією. Якщо картопля молода, його можна не очищати від шкірки, а просто добре вимити.
У готовому вигляді все це виглядає ось так.
За бажанням можна подавати разом з соусом та зеленню. Соус підійде сюди будь, наприклад вершково-часниковий.
Це дуже смачно, а головне корисно, і навіть можна сказати дієтичне. Все печиво і без зайвого жиру.
Приємного апетиту!