Запечена яловичина з вершками і яблуками в горщику

Запечена яловичина з вершками і яблуками в горщику – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яловичина виходить дуже ніжна і ароматна.

Інгредієнти

Яловичина (філе) – 500 гр.
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Яблуко свіже – 2 шт.
Вершки – 200 мл
Сметана – 3 столові ложки
Каррі – 1 столова ложка
Приправа для мяса – 1 столова ложка
Чорний кмин – 1 столова ложка
Порошок манго – 2 столові ложки
Насіння пажитника – 1 столова ложка
Зіра – 1 столова ложка
Насіння гірчиці – 1 столова ложка
Листя пажитника сушені – 2 столові ложки
Кардамон зелений – 7-10 шт.
Кардамон чорний – 1-2 шт.
Масло вершкове – 70 гр.
Розмарин сушений – 1 столова ложка
Сіль – за смаком

Як приготувати Запечена яловичина з вершками і яблуками в горщику

Приготування даного страви вимагає невеликих зусиль і невеликих витрат часу. А результат порадує.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти.

Змішати насіння кардамону чорного, зеленого кардамону, насіння кмину, порошок манго, зіру, насіння пажитника, приправу для м’яса, каррі, насіння гірчиці.

Яблука очистити від шкірки і серцевини, перетерти разом з цибулею у блендері.

Розігріти вершкове масло в сковороді і обсмажити в ньому перетерті цибуля і яблука близько 3-5 хвилин помішуючи.

Потім додати змішані спеції і смажити ще близько 2 хвилин.

Потім додати сметану і смажити близько хвилини помішуючи.


Посолити, додати вершки, проварити соус близько 5 хвилин. Потім додати листя пажитника і розмарин. Проварити ще близько 2 хвилин.

Яловичину порізати довільно. М’ясо укласти в горщик, полити соусом і поставити в холодну духовку. Духовку включити на 180 градусів і залишити там горщик приблизно на півтори години.

Блюдо готове. Подавати можна з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!