Яловичина виходить дуже ніжна і ароматна.
Інгредієнти
Яловичина (філе) – 500 гр. | |
Цибуля ріпчаста – 2 шт. | |
Яблуко свіже – 2 шт. | |
Вершки – 200 мл | |
Сметана – 3 столові ложки | |
Каррі – 1 столова ложка | |
Приправа для мяса – 1 столова ложка | |
Чорний кмин – 1 столова ложка | |
Порошок манго – 2 столові ложки | |
Насіння пажитника – 1 столова ложка | |
Зіра – 1 столова ложка | |
Насіння гірчиці – 1 столова ложка | |
Листя пажитника сушені – 2 столові ложки | |
Кардамон зелений – 7-10 шт. | |
Кардамон чорний – 1-2 шт. | |
Масло вершкове – 70 гр. | |
Розмарин сушений – 1 столова ложка | |
Сіль – за смаком |
Приготування даного страви вимагає невеликих зусиль і невеликих витрат часу. А результат порадує.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти.
Змішати насіння кардамону чорного, зеленого кардамону, насіння кмину, порошок манго, зіру, насіння пажитника, приправу для м’яса, каррі, насіння гірчиці.
Яблука очистити від шкірки і серцевини, перетерти разом з цибулею у блендері.
Розігріти вершкове масло в сковороді і обсмажити в ньому перетерті цибуля і яблука близько 3-5 хвилин помішуючи.
Потім додати змішані спеції і смажити ще близько 2 хвилин.
Потім додати сметану і смажити близько хвилини помішуючи.
Посолити, додати вершки, проварити соус близько 5 хвилин. Потім додати листя пажитника і розмарин. Проварити ще близько 2 хвилин.
Яловичину порізати довільно. М’ясо укласти в горщик, полити соусом і поставити в холодну духовку. Духовку включити на 180 градусів і залишити там горщик приблизно на півтори години.
Блюдо готове. Подавати можна з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!