Запечені баклажани з олією і соусом теріякі

Запечені баклажани з олією і соусом теріякі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Кисло-солодкі запечені баклажани в духовці до м’яса і риби – річна новинка з мінімуму інгредієнтів.

Інгредієнти

Баклажан – 1 шт.
Сіль – за смаком
Соус теріякі – 1 ст. л.
Прянощі для овочів – за смаком
Кукурудзяна олія – 2 ст. л.
Чорний перець – за смаком
Лимонний сік – за смаком

Як приготувати Запечені баклажани з олією і соусом теріякі

Запечені баклажани в соусі теріякі з кукурудзяною олією – це пікантна і смачна закуска з літніх і ароматних баклажанів. Блюдо готуватися універсальний і підходить для смаження, запікання або гриля.

Покроковий рецепт

З’єднати кукурудзяна олія з соусом теріякі. Підсолити суміш за смаком. Додати спеції і лимонний сік. При додаванні спецій важливо враховувати те, чи міститься в них сіль.

Баклажани вимити і обсушити паперовими рушниками. Надрізати поздовжніми лініями. Насічки повинні бути невеликими, але покривати весь овоч. Занурити баклажани в приготовлену заправку і залишити на 10 хвилин.

Викласти баклажани на лист фольги, прибравши надлишки соусу. Відправити мариновані баклажани в духову шафу, заздалегідь розігрітий. Піч до м’якості овочів і зарум’янювання шкірки. Також, баклажани можна обсмажувати на сковороді або грилі.

Викласти баклажани теплими на тарілку. Дати злегка охолонути.

Подавати з гострим соусом або легким салатом. Приємного апетиту!