Кисло-солодкі запечені баклажани в духовці до м’яса і риби – річна новинка з мінімуму інгредієнтів.
Інгредієнти
Баклажан – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Соус теріякі – 1 ст. л. | |
Прянощі для овочів – за смаком | |
Кукурудзяна олія – 2 ст. л. | |
Чорний перець – за смаком | |
Лимонний сік – за смаком |
Запечені баклажани в соусі теріякі з кукурудзяною олією – це пікантна і смачна закуска з літніх і ароматних баклажанів. Блюдо готуватися універсальний і підходить для смаження, запікання або гриля.
Покроковий рецепт
З’єднати кукурудзяна олія з соусом теріякі. Підсолити суміш за смаком. Додати спеції і лимонний сік. При додаванні спецій важливо враховувати те, чи міститься в них сіль.
Баклажани вимити і обсушити паперовими рушниками. Надрізати поздовжніми лініями. Насічки повинні бути невеликими, але покривати весь овоч. Занурити баклажани в приготовлену заправку і залишити на 10 хвилин.
Викласти баклажани на лист фольги, прибравши надлишки соусу. Відправити мариновані баклажани в духову шафу, заздалегідь розігрітий. Піч до м’якості овочів і зарум’янювання шкірки. Також, баклажани можна обсмажувати на сковороді або грилі.
Викласти баклажани теплими на тарілку. Дати злегка охолонути.
Подавати з гострим соусом або легким салатом. Приємного апетиту!