З’єднати кукурудзяна олія з соусом теріякі. Підсолити суміш за смаком. Додати спеції і лимонний сік. При додаванні спецій важливо враховувати те, чи міститься в них сіль.
Баклажани вимити і обсушити паперовими рушниками. Надрізати поздовжніми лініями. Насічки повинні бути невеликими, але покривати весь овоч. Занурити баклажани в приготовлену заправку і залишити на 10 хвилин.
Викласти баклажани на лист фольги, прибравши надлишки соусу. Відправити мариновані баклажани в духову шафу, заздалегідь розігрітий. Піч до м’якості овочів і зарум’янювання шкірки. Також, баклажани можна обсмажувати на сковороді або грилі.
Викласти баклажани теплими на тарілку. Дати злегка охолонути.
Подавати з гострим соусом або легким салатом. Приємного апетиту!