Просте блюдо з запечених кабачків і помідорів з часником під сирною шапкою.
Інгредієнти
цукіні – 1 штука | |
кабачки – 1 штука | |
помідори – 3 штуки | |
часник – 2-3 зубчики | |
масло – пару ст. ложок | |
чебрець – за смаком | |
перець – за смаком | |
сіль – за смаком | |
мускатний горіх – за смаком | |
прованські трави – пару щіпок |
Запечені кабачки з помідорами і часником – просте блюдо. Рецепт дуже схожий на Рататуй, тільки без баклажан, полегшений варіант )). Відмінно підходить як гарнір до будь-якого м’яса!
Покроковий рецепт
1. Прогрійте сковороду до максимальної температури.
2. Очистіть овочі, якщо це необхідно. Всі овочі наріжте кружальцями. Часник почистіть і дрібно поріжте або видавити через чеснокодавку.
3. В окремій ємності змішайте масло, чебрець, сіль, перець, прованські трави і мускатний горіх.
4. Укладіть овочі вертикально у вогнетривкому блюді, чергуючи і загортаючи в коло.
5. Полийте овочі раніше приготовленої заправкою.
6. Поставте форму з овочами випікати до тих пір, поки овочі не стануть майже ніжними і злегка золотистим, близько 15 хвилин.
7. Витягніть запечені овочі і присипте тертим сиром. Поставте запікатися ще на 3-5 хвилин. Потім подавайте до столу. Приємного апетиту!