Запечені курячі стегенця

Запечені курячі стегенця – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Запечені в духовці курячі стегенця – це просто казка! Рецепт надзвичайно простий, але незважаючи на це курочка виходить “пальчики оближеш.

Інгредієнти

Курячі стегенця, крила – 4 шт кількість частин курки на ваш розсуд
рослинна олія – 10 гр для змазування форми для запікання
майонез – 50 гр
приправа для курки – 30 гр
сіль – щіпка
перець – щіпка
часник – щіпка використовую перетерті стрілки честнока
кунжут – щіпка для посипання курки

Як приготувати Запечені курячі стегенця

Курку розморозити. Використовувати можна як цілу курку, так і її складові частини. Якщо курка цілісна, то від неї відрізати ніжки і крила. Духовку попередньо розігріти до 200 градусів.

Покроковий рецепт

Поки курка розморожується, приготувати соус для курки. Змішати майонез, приправу для курки і часник.

Курячі стегенця промити. Дати воді випаруватися. Змастити курку раніше приготованим соусом. Форму для випічки змастити маслом. Помістити туди курку.

Курку посипати перцем і сіллю, зверху посипати кунжутом. Поставити в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікати 45 – 50 хвилин (час визначати, виходячи з особливостей духовки).