Запечені в духовці курячі стегенця – це просто казка! Рецепт надзвичайно простий, але незважаючи на це курочка виходить “пальчики оближеш.
Інгредієнти
Курячі стегенця, крила – 4 шт кількість частин курки на ваш розсуд | |
рослинна олія – 10 гр для змазування форми для запікання | |
майонез – 50 гр | |
приправа для курки – 30 гр | |
сіль – щіпка | |
перець – щіпка | |
часник – щіпка використовую перетерті стрілки честнока | |
кунжут – щіпка для посипання курки |
Курку розморозити. Використовувати можна як цілу курку, так і її складові частини. Якщо курка цілісна, то від неї відрізати ніжки і крила. Духовку попередньо розігріти до 200 градусів.
Покроковий рецепт
Поки курка розморожується, приготувати соус для курки. Змішати майонез, приправу для курки і часник.
Курячі стегенця промити. Дати воді випаруватися. Змастити курку раніше приготованим соусом. Форму для випічки змастити маслом. Помістити туди курку.
Курку посипати перцем і сіллю, зверху посипати кунжутом. Поставити в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікати 45 – 50 хвилин (час визначати, виходячи з особливостей духовки).