Слід зазначити, що в запечені яблука з медом можна також додавати сухофрукти, горіхи, вівсяні пластівці. Але і без нічого чудове блюдо.
Інгредієнти
Яблука – 3 шт. | |
Імбир – пол. 1 ч. л. | |
Кориця – 1 ч. л. | |
Мускатний горіх – щіпка | |
Мед – столова ложка |
Просте і дуже корисна страва. Особливо добре його робити, коли на вулиці мороз, сніг. Завдяки спеціям і меду має зігріваючий ефект, не кажучи вже про запахи… Аромат кориці, імбиру, напевно, так пахне затишок і будинок. Особливо гармоніює з молочними продуктами: вершками, склянкою молока, сирним кремом. Бажаю всім приємного апетиту!
Покроковий рецепт
Очищаємо яблука від шкірки. Ділимо на шматочки і позбавляємо плоди від серцевини.
Потім ріжемо яблука кубиками.
Висипаємо у форму для запікання. Зверху кладемо спеції (імбир, корицю, мускатний горіх). Накриваємо кришкою або фольгою і ставимо в духовку, нагріту до 220 С.
Запікаємо 20 хв. Потім відкриваємо кришку (або фольгу) і перемішуємо. Додаємо мед. Якщо плануєте готувати страву з пластівцями або сухофруктами, горіхами. Краще всього покласти їх на цьому етапі. Вони напитаются яблучним соком, медом, спеціями.
Залишаємо страву відкритим і запікаємо ще на 20 хв. Постійно поглядайте. Якщо зверху яблука взялися скоринкою, перемішайте.
Консистенція повинна зменшитися в два рази, а зайвий сік випарується. Якщо ви кладете в яблука також злаки, сухофрукти час приготування може скоротиться. Дивіться по готовності.