Нагріти духовку до 170 С.
У чашу блендера закинути шматочки бекону, перемолоти.
Додати всі інші інгредієнти м’ясного складу, перемолоти.
На середньому вогні на сковороді обсмажте м’ясний фарш, розбивши його на шматки-ковбаски (розміром з горіх). Смажте до коричневого кольору, близько 15 хвилин.
М’ясні «ковбаски» перекладіть на паперовий рушник.
Крупу перекласти в сковороду з високими стінками (або каструлю). Залити курячим бульйоном, додати води, вершки, сіль, перець, на середньому вогні довести до кипіння. Потім зменшити вогонь, варити близько 5-ти хвилин періодично помішуючи, щоб не пригоріло (до загусання каші).
Додати вершковий сир, варити ще 2 хвилини, поки сир не розтане. Зняти каструлю з вогню, додати вершкове масло.
У формочки для запікання розкласти м’ясні «ковбаски», по 3 столових ложки тертого сиру Чеддер і Грюйер (трохи сиру повинно залишитися).
Викласти пшоняну кашу, рівномірно розподіливши її по сиру. Заливаємо сирим яйцем і присипати навколо жовтка тертим сиром. Посолити, поперчити (за бажанням).
Випікати близько 15 хвилин або до того, як білок запечеться, а жовток залишиться ще рідким. (Якщо ви хочете, щоб жовток затвердів, збільште час приготування на 5 хвилин).
Подавати в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!