Інгредієнти
Для тіста: – | |
Борошно – 250 г | |
Цукор – 80 г | |
Вершкове масло – 125 г | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Сіль – щіпка | |
Для начинки: – | |
Сир – 300 г (приблизно 2 пачки) | |
Цукор – 100 г | |
Яйця курячі – 4 шт. | |
Молоко – 100 мл | |
Ваніль – 5 г (1 пачка) | |
Вишня – пюрированная ягода |
Сьогодні пропоную Вашій увазі надзвичайно смачну повітряну запіканку на пісочному тісті. Не дивлячись на те, що мої рідні не любителі сирних виробів, від цієї випічки вони були в захваті. За рахунок того, що сир збивається в блендері, запіканка вийшла ніжною, як мус. В начинку додавала черешню-пюре (залишилися запаси з зими).
Якщо ви хочете високу пишну запіканку, не зменшуйте кількість сиру. Якщо ви вже пекли таку запіканку, раджу спробувати урізноманітнити випічку. Для нових смакових відчуттів можна додати родзинки, будь-яку ягоду, апельсинову, лимонну або лаймову цедру, цукати… Така запіканка відмінно підійде на сніданок для всієї родини або на полуденок для дітвори.
Пригощайтеся!
Покроковий рецепт
Приготувати начинку.
У чашу блендера закинути сир, яйця, цукор, ванілін, молоко (або вершки). Всі інгредієнти збити блендером так, щоб вийшла однорідна, ніжна маса. Відкласти готову начинку в бік.
Приготувати тісто.
Розм’якшене вершкове масло змішати з цукром, розпушувачем, сіллю і яйцем.
Гарненько перемішати.
Потім додати борошно. Ще раз перемішати, щоб не було грудочок. Замісити круте тісто, загорнути його в поліетиленовий пакет або харчову плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин (можна в морозильну камеру на 10-15 хвилин).
Тісто викласти у форму (форму змащувати немає необхідності, так як тісто і так містить масло), розподілити по дну і боків. Дно наколоти виделкою, щоб при випічці тісто не роздулося. Випікати основу для пирога в розігрітій духовці при температурі 180 градусів близько 15 хвилин на середньому рівні. Якщо ви все ж забули наколоти тісто (як я :-)), не засмучуйтеся, просто натисніть дно трохи охолола основи пирога долонькою, воно опаде. Готовий корж поки відкласти в сторону.
У форму вилити раніше приготовлену сирну начинку,періодично чергуючи її з вишневий пюре.
Можна трохи вилочкою поводити, щоб вийшов нехитрий малюнок.
Випікати запіканку на вже розігрітій до 180 градусів духовці на середньому рівні 20 хвилин.
Трохи про форму. У мене знімна форма. Але краще навіть використовувати керамічну форму для випічки. пиріг можна не витягувати. Так і різати можна не боячись пошкодити поверхню.
Виходить ось така дуже смачна сирна запіканка з вишневим варенням. Подавати на стіл з теплим молоком або запашним чаєм.
Приємного апетиту!