Готуємо всі інгредієнти.
Для початку змішуємо сирну масу з вершковим маслом. Якщо його розтопити, сир погано схопиться. Можна взяти дієтичний не гранульований, але солі доведеться додати.
Яйця розтираємо з цукром виделкою або вінчиком.
У сир висипаємо сіль, розпушувач.
Додаємо ванілін в кінці. Перемішуємо.
Ретельно перемішуючи, вливаємо яєчну суміш і додаємо манну крупу.
Викладаємо масу у форму, попередньо застелену фольгою.
Змащуємо сметаною всю поверхню майбутнього пирога. Випікати протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів без конвекції. Сирна запіканка виходить повітряної.
Деякі вважають за краще змішувати сметану з манкою в ході готування, настоювати її до розбухання, після чого додати до сиру. Однак манка може утворити грудочки, в ході випікання які не «розкриваються».