Запіканка з капусти зі свинячим фаршем і рисом

Запіканка з капусти зі свинячим фаршем і рисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Я дуже люблю м’ясну запіканку з капусти з рисом. Часу на приготування вона займає мало, а на смак вона чудова. До того ж не дуже калорійна.

Інгредієнти

капуста – 300 г
цибуля – одна велика цибулина
нежирний свинячий фарш – 200 г (можна замінити на курячий)
яйце велике – 3 штуки
борошно вищого сорту – три столові ложки
сметана 20% жирності – один стакан
рис – 1/2 склянки
манка або панірувальні сухарі – дві столові ложки
панірувальні сухарі (дві столові ложки сир – 100 г
сіль – на смак
перець – трохи
рослинні масло – на свій розсуд

Як приготувати Запіканка з капусти зі свинячим фаршем і рисом

Щоб приготувати запіканку знадобиться свіжа капуста, свинячий фарш і рис. Можливо, свинячий фарш вас не влаштує, його можна замінити на курячий.

Покроковий рецепт

Спочатку потрібно нашаткувати дрібно капусту, цибулю необхідно нарізати дрібними кубиками.

Після цього з’єднати капусту з цибулею, фаршем, рисом, сметаною, сіллю, борошном, яйцями, перцем, дуже ретельно всі інгредієнти перемішати, щоб вийшло рідке тісто.

Приготувати форму з високими бортиками, потім змастити її маслом і посипати дно форми манкою або панірувальними сухарями.

Далі, викласти приготоване рідке тісто з капустою і фаршем у форму.

Розігріти духовку заздалегідь і після цього поставити форму на півгодини 180 градусів. Необхідно стежити, щоб запіканка не підгоріла.

Коли пройде половина часу, дістати форму, рясно посипати тертим сиром і знову поставити її в духовку до моменту появи золотистої скоринки.

По закінченні вищевказаного часу дістати приготовану запіканку з капустою і фаршем з духовки, розрізати її на рівномірні шматочки і в гарячому вигляді подавати до столу.