Я дуже люблю м’ясну запіканку з капусти з рисом. Часу на приготування вона займає мало, а на смак вона чудова. До того ж не дуже калорійна.
Інгредієнти
капуста – 300 г | |
цибуля – одна велика цибулина | |
нежирний свинячий фарш – 200 г (можна замінити на курячий) | |
яйце велике – 3 штуки | |
борошно вищого сорту – три столові ложки | |
сметана 20% жирності – один стакан | |
рис – 1/2 склянки | |
манка або панірувальні сухарі – дві столові ложки | |
панірувальні сухарі (дві столові ложки сир – 100 г | |
сіль – на смак | |
перець – трохи | |
рослинні масло – на свій розсуд |
Щоб приготувати запіканку знадобиться свіжа капуста, свинячий фарш і рис. Можливо, свинячий фарш вас не влаштує, його можна замінити на курячий.
Покроковий рецепт
Спочатку потрібно нашаткувати дрібно капусту, цибулю необхідно нарізати дрібними кубиками.
Після цього з’єднати капусту з цибулею, фаршем, рисом, сметаною, сіллю, борошном, яйцями, перцем, дуже ретельно всі інгредієнти перемішати, щоб вийшло рідке тісто.
Приготувати форму з високими бортиками, потім змастити її маслом і посипати дно форми манкою або панірувальними сухарями.
Далі, викласти приготоване рідке тісто з капустою і фаршем у форму.
Розігріти духовку заздалегідь і після цього поставити форму на півгодини 180 градусів. Необхідно стежити, щоб запіканка не підгоріла.
Коли пройде половина часу, дістати форму, рясно посипати тертим сиром і знову поставити її в духовку до моменту появи золотистої скоринки.
По закінченні вищевказаного часу дістати приготовану запіканку з капустою і фаршем з духовки, розрізати її на рівномірні шматочки і в гарячому вигляді подавати до столу.