Запіканка з яєць з куркою

Запіканка з яєць з куркою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Рослинне масло – 3 столові ложки
Вершкове масло – 2 столові ложки
Ріпчаста цибуля – 1 велика цибулина
Куряче м’ясо – 900 г
Сіль – 1 чайна ложка
Мелений чорний перець – 1/4 чайної ложки
Помідори – 4 середніх стиглих помідора, дрібно нарізаних
Яйця курячі – 3 яйця, злегка збитих
Кінза або петрушка для прикраси

Як приготувати Запіканка з яєць з куркою

Запіканка з курячого філе – дуже просте, але в той же час вишукана страва з цікавим смаком. Куряча запіканка готується, як ви вже здогадалися, з курячого філе і яєць, з невеликим додаванням цибулі та помідорів. Замість курячого філе можна взяти курячу грудку, це не важливо. Головне дотримуватися покрокову інструкцію. В допомогу вам будуть мої фотографії з покроковим приготуванням.

Примітка.
Якщо помідори ще не зовсім дозріли, розведіть 1 столову ложку томатної пасти в склянці, наповненим на половину гарячою водою і додайте до курки разом з нарізаними помідорами.

На останньому етапі ви можете доготувати страва не в сковороді а в духовці. Просто заздалегідь приготуйте (посмажте) м’ясо курки з помідорами та цибулею, перекладіть всю суміш в вогнетривке блюдо або форму для запікання. А потім залийте все збитими яйцями. Випікайте в духовці, розігрітій до 400F (200C) градусів, поки яйця не піднімуться. У разі підгоряння яєць зверху форму можна накрити фольгою (матовою стороною всередину) або пекарської папером. Подавати до столу можна прямо в приготовленої формі. Приблизний час приготування запіканки з яєць з куркою і помідорами: 40-50 хвилин. Кількість інгредієнтів розрахована на 4-6 порцій.

Покроковий рецепт

Куряче м’ясо промийте, обсушіть наріжте середніми шматочками, відкладіть в сторону. Свіжі помідори помийте, наріжте не крупно, відкладіть в сторону. Почистіть цибулю і дрібно наріжте.

У невеликій сковороді розігрійте 2 столові ложки вершкового масла. Додайте нарізану цибулю і смажте, часто помішуючи, протягом приблизно 10 хвилин, або поки він не стане світло-коричневий м’який. Перекладіть цибулю в миску і відставте в сторону. Додайте 3 столові ложки масла в цю ж сковороду, розігрійте гарненько, додайте шматочки курячого м’яса. Смажте м’ясо курки близько 20 хвилин до золотистої скоринки з обох сторін.

Смажене куряче м’ясо приправити перцем і сіллю (за смаком). Додайте приготовлений, вже смажений, цибулю і нарізані раніше помідори разом з соком від помідор). Як я вже писала в примітці, можна додати томатну пасту, розведену з водою або, в крайньому випадку, кетчуп. Накрийте кришкою і тушкуйте все на середньому вогні близько 25 хвилин, зрідка помішуючи. Готуйте до тих пір, поки курка не стане м’якою.

Потім, курку з цибулею і помідорами залийте збитими яйцями. Накрийте сковороду і доведіть до готовності яєць ще 5-7 хвилин (суміш не перемішувати!). Подавати запіканку з курячого філе до столу, прикрашену свіжої нарізаною кінзою або петрушкою. Курячі яйця дуже добре поєднуються з теплим хлібом або рисом. Раджу подати це до курячої запіканці. Їжте поки гаряче. Приємного апетиту!