Що ж, давайте перейдемо до приготування заправки. Для початку візьмемо помідори, вимиємо їх під проточною водою і перемелюємо в томат за допомогою м’ясорубки (блендер не дасть той результат). Не забудьте обов’язково вирізати зелену плодоніжку з овочів.
Потім беремо солодкий перець, також можна використовувати ротонду, очищаємо від насіння і плодоніжки і нарізаємо мимовільної, невеликою соломкою. Цибулю очищаємо від шкірки і нарізаємо тоненькими півкільцями, злегка обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі.
Моркву очищаємо і шаткуємо тоненькою соломкою і також злегка обсмажуємо на рослинному маслі, але вже в іншій сковороді. Потім беремо бурак (буряк), очищаємо і натираємо його на крупній тертці.
Беремо емальовану каструлю, викладаємо туди наші овочі в такій послідовності. Спочатку виливаємо томат і даємо йому закипіти, після кидаємо бурак, ретельно перемішуємо і чекаємо закипання, після ложем в каструлю обсмажені моркву і цибулю і наостанок солодкий перець. Чекаємо поки все це закипить, додаємо цукор і перець, солимо за смаком. Порада краще не досолити заправку, ніж пересолити. Нехай покипить хвилин 10 і додаємо оцет, після нехай прокипить ще хвилин 5 з оцтом.
Обов’язково влаштовувати заправку потрібно тільки в стерилізовані банки. Тому перед приготуванням заправки спочатку добре стерилізуйте банки і кришки, щоб тара у вас була вже готова.
Готову заправку розсипаємо по банкам, закатуємо, перевертаємо догори дном і закутуємо на дві доби. Після даної процедури можете сміливо відправляти заправку в льох.
Цей рецепт набагато спростить вам приготування борщу. Борщ буде насичено червоного кольору з приємним ароматом і смаком. Ваші рідні і близькі будуть в захваті, і ви в черговий раз зможете показати всім свої кулінарні здібності. До речі кажучи, борщ з такою заправкою не відрізнити від борщу, приготованого безпосередньо зі свіжих овочів. Сподіваюся, цей рецепт доведеться вам за смаком. Приємного вам апетиту.