Заварне дріжджове тісто для домашньої випічки

Заварне дріжджове тісто для домашньої випічки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У невелику миску вливаємо теплу воду (температура води – не більше 37 градусів). Підсипаємо у воду цукор, сіль і сухі швидкодіючі дріжджі. Інгредієнти перемішуємо.

Хвилин через 10 в дріжджову суміш вливаємо олію. Ще раз інгредієнти перемішуємо.

В іншу миску – побільше – просіваємо борошно. Процес просіювання наситить борошно киснем і позбавить від можливого дрібного сміття. У центрі борошна робимо воронку.

Дріжджову суміш вливаємо в центр борошна.

Починаємо перемішувати, та ще відразу ж вливаємо окріп. Починаємо процес активного перемішування інгредієнтів і заміс тіста.

Дріжджове тісто ставимо в тепло мінімум на 1 годину. Потім використовуємо дріжджове тісто на окропі за призначення.

Приємною вас роботи!