Не відмовте собі в задоволенні приготування і проби цієї страви, і Ваші відчуття після цього будуть на високому рівні.
Інгредієнти
Свинина – 250 гр. | |
Картопля – 4 шт. | |
Колбсаса копчена – 200 гр. | |
Сосиски – 5 шт. | |
Маслини – 100 гр. | |
Огірки солоні – 150 гр. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Томатна паста – 1 ст. л. | |
Масло рослинне – 10 мл | |
Лимон – 1 шт. | |
Сіль – 4 щіпки | |
Вода – 2 л |
Сьогодні ми пропонуємо Вашій увазі рецепт збірної м’ясної солянки з картоплею та ковбасою. Це такий суп, який любить все і побільше. Але поспішаємо Вас запевнити, що дане блюдо готується легко, весело і швидко.
Покроковий рецепт
Щоб приготувати смачну і наваристу солянку з ковбасою, для початку слід підібрати м’ясо. Воно може бути на кісточці – напевно, найкращий варіант. Взяти свинину на кістки (250 гр.), ретельно помити. Покласти м’ясні кістки в каструлю об’ємом не менше трьох літрів. Залити 2 літра чистої фільтрованої водою, посолити і поставити на вогонь трохи нижче середнього. Варити до готовності не менше 40 хвилин.
Поки бульйон вариться, можна приступити до приготування інших інгредієнтів. Взяти 4 середніх картоплини, їх помити, почистити і порізати на кубики. Коли м’ясо буде в змозі напівготовності, додати до нього картоплю.
Тим часом взяти 4-5 сосисок (можна замінити вареною ковбасою) і 200 гр. копченої ковбаси. Сосиски нарізати на нетовсті кільця, ковбасу соломкою.
Взяти 150 гр. солоних огірків і 100 гр. маслин. Огірки нарізати соломкою або кубиками. Якщо маслини без кісточки, їх бажано нарізати навпіл. Якщо ж з кісточкою, то ця процедура ускладниться, і тоді їх можна нарізати довільно.
Взяти одну велику цибулину, почистити, помити, нарізати кубиками і викласти обсмажуватися на заздалегідь розігріту і змащену олією сковороду. Пасерувати хвилин 5 до прозорості на малому вогні.
До смаженій цибулі додати 1 ст. ложку томатної пасти і обсмажити ще 2 хвилини. Тієї часом у каструлю викласти всі інші інгредієнти.
Завершальним етапом буде заправка готового супу – для цього в нього додати цибулеву засмажку. Варити солянку ще пару хвилин до готовності картоплі. Готового блюда дати настоятися під закритою кришкою протягом 2-10 хвилин. Подавати гарячим, прикрасивши скибочкою свіжого лимона і за бажанням сметаною. Приємного апетиту!