Здобний горіховий рулет з ніжного тіста

Здобний горіховий рулет з ніжного тіста – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготувати цей рулет вкрай просто, а варіантів начинки, присипки, про них мова піде далі, дуже багато. Але головна родзинка, ніжне, смачне тісто.

Покроковий рецепт

У мисці з’єднуємо тепле молоко, дріжджі, помішуємо, поки останні не повністю розчинятися.

Потім додаємо сметану, яйця, розтоплене, але охолоджене до кімнатної температури вершкове масло, цукор, ванілін. Все ретельно перемішуємо, потім, коли продукти майже повністю розмішалися, додаємо по трохи борошна.

Замішане тісто повинно мати пружну, але м’яку форму, не прилипати до рук. Чашу, в якій ми замішували тісто, змащуємо рослинним маслом, їм же промазуємо поверхню тіста, накриваємо все плівкою, прибираємо підійти протягом години.

Начинка готується з суміші рубаних або пропущених волоських горіхів і суміші цукру, простого з ванільним.

Покупні горіхи, як правило, продаються вже готовими до вживання. Якщо ви накололи горіхи самі, їх треба ретельно відібрати, підсушити в духовій шафі, потім помістити в каструлю або чашу, накрити кришкою і інтенсивно кілька разів струсити щоб злетіла частина оболонки. Можна не обтяжувати себе рубкою або натиранням горіхів, а подрібнити їх блендером або м’ясорубкою. Але при таких способах з горіхів стікає масло, вони, як правило, втрачають частину свого смаку, аромату.

Виймаємо з чаші тісто, ділимо його на дві частини, одну підім’явши в кулю, знову приберемо в чашу, з другого сформуємо качалкою прямокутник.

Трохи змастивши поверхню прямокутника, соняшниковою олією, викладаємо на нього горіхову суміш рівномірним шаром. При цьому повинні бути відступи від краю тесту, 3 сантиметри від початку і кінця, один сантиметр від країв.

Звернувши прямокутник в рулет, защипуємо його краю, нижню частину.

Так само готується рулет з другої частини тесту. Деко змащують маслом, укладають рулет швом донизу, накривають рушником. Повторюють всі операції з другим рулетом на іншому листі. Залишають їх хвилин на 15-20.

Випікаються рулети розігрітій духовці при температурі 180 градусів близько півгодини або 35 хвилин, у залежності від розмірів рулету, спека духової шафи.

Деколи рулет тут же покриваються рум’яною скоринкою, але минуло небагато часу, і він ще сирий. Щільно утрамбуйте, накрийте його фольгою, продовжуйте випікання далі.

Окремо варто сказати про красу і начинці. Перед випіканням рулети, як правило, покривають взболтанным яйцем, але є варіант з просоченням рулету кисло-солодким сиропом після випічки. Сироп, склянка цукру, стільки ж води, проварюється до кипіння, додається 1 ч. л. соку лимона. Всі проварюється пару хвилин. Готовим сиропом змащується верх, боки рулетів.

Але їх можна прикрасити шоколадною або білкової глазур’ю, присипати цукровою пудрою.

В якості начинки підійде суміш горіхів з родзинками, тоді трохи прибирають цукор з начинки, додають так само до горіхів марципани або цедру лимона.