Яскрава зелень в олії – це зручна і універсальна заготівля на зиму, яка доповнить будь-який салат, суп, соус і навіть картоплю.
Інгредієнти
Зелень – 100 г | |
Якісного оливкової олії – 6 столових ложок | |
Яблучний оцет – 3 чайні ложки | |
Сіль – 1 чайна ложка | |
Чорний перець – щіпку, для смаку |
Таким способом можна заготовлювати на зиму і укропчик, і петрушку і базилік, і навіть кінзу. Також можна заготовити і мікс із зелені.
Покроковий рецепт
100 г улюбленої зелені на вибір помити, просушити і розібрати руками на стеблинки з листочками.
Стеблинки просто викинути, а листочки викласти в блендер, залити 6 ст. л. якісного оливкової олії і 3 ч. л. яблучного оцту, заправити чайною ложкою солі і дрібкою чорного перцю.
Все це перебити до однорідності і розкласти по маленьких баночках з-під дитячого харчування. Зазначимо, що баночки повинні бути не тільки чистими, але і сухими.
Зелень в баночках залити невеликою кількістю масла так, щоб масло покрило вміст баночок тонким щільним шаром. Це допоможе зберегти зелень в її первозданному вигляді, не спотворюючи ні колір, ні запах, ні смак.
Після чого всі баночки закрити кришкою і помістити в холодильник до вживання. Така зелень може зберігатися в холоді дуже і дуже довго.