Зелень в маслі (заготівля на зиму)

Зелень в маслі (заготівля на зиму) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яскрава зелень в олії – це зручна і універсальна заготівля на зиму, яка доповнить будь-який салат, суп, соус і навіть картоплю.

Інгредієнти

Зелень – 100 г
Якісного оливкової олії – 6 столових ложок
Яблучний оцет – 3 чайні ложки
Сіль – 1 чайна ложка
Чорний перець – щіпку, для смаку

Як приготувати Зелень в маслі (заготівля на зиму)

Таким способом можна заготовлювати на зиму і укропчик, і петрушку і базилік, і навіть кінзу. Також можна заготовити і мікс із зелені.

Покроковий рецепт

100 г улюбленої зелені на вибір помити, просушити і розібрати руками на стеблинки з листочками.

Стеблинки просто викинути, а листочки викласти в блендер, залити 6 ст. л. якісного оливкової олії і 3 ч. л. яблучного оцту, заправити чайною ложкою солі і дрібкою чорного перцю.

Все це перебити до однорідності і розкласти по маленьких баночках з-під дитячого харчування. Зазначимо, що баночки повинні бути не тільки чистими, але і сухими.

Зелень в баночках залити невеликою кількістю масла так, щоб масло покрило вміст баночок тонким щільним шаром. Це допоможе зберегти зелень в її первозданному вигляді, не спотворюючи ні колір, ні запах, ні смак.

Після чого всі баночки закрити кришкою і помістити в холодильник до вживання. Така зелень може зберігатися в холоді дуже і дуже довго.