Нарубати шпинат та салатні листя. Можна використовувати і цільні дрібні листочки. Якщо шпинату немає, можна його замінити руколою та іншої улюбленої зеленню.
Додати масло оливи, сік лимона, перець і зернову гірчицю. Перемішати інгредієнти – таким чином вони відмінно просочаться. Посолити і поперчити зелень безпосередньо перед складанням салату.
Подрібнити кружальцями цибулю і перець пепероні. Перець можна замінити на звичайний гострий або халапеньо. Нарізати часточками томати або кружечками – черрі.
Перемішати рубані компоненти з листям і викласти на тарілку.
Зверху викласти шматочки консервованого тунця.
Збризнути салат невеликою кількістю масла.
Подавати закуску до столу відразу після приготування. Приємного апетиту!