Жюльєн з грибами в соусі

Жюльєн з грибами в соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Жюльєн готується виключно на вершках. Молоко не має достатньої жирності, згортається. Вершки надають м’який і вершковий смак.

Інгредієнти

Куряче філе – 0,5 кг
Гриби печериці – 400 г
Цибуля червоний – 1 шт.
Вершки 20% жирності – 200 мл
Сир м’якого сорту – 200 г
Сіль – за смаком
Перець – за смаком
Зелень – за смаком

Як приготувати Жульєн з грибами в соусі

Жюльєн – французьке блюдо, яке раніше готували з того, що попадеться під руку. Туди намешивали різні сорти сирів, нарізки і грибів. Сьогодні це гаряче блюдо і холодна закуска. Подається як самостійне блюдо, або у вигляді прикраси в горщиках перед подачею основних смакоти.

Покроковий рецепт


М’ясо нарізаємо шматочками і обсмажуємо в рослинному маслі. В цей час готуємо гриби чистимо, нарізаємо.

Коли м’ясо злегка підрум’яниться, додаємо цибулю, нарізану кубиками. Обсмажуємо ще кілька хвилин.

До м’яса додаємо гриби. По мірі додавання інгредієнтів, філе вже приготується.

Також додаємо до грибів зелені. Якщо ви не любите, ігноруйте цей крок. Можна на свій смак поекспериментувати з петрушкою або зеленою цибулькою.

Коли всі просмажене, заливаємо м’ясо з грибами вершками, помішуючи. Накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 20 хвилин. Вершки повинні загуснути. В цей час натріть сир на крупній тертці.

Посипте блюдо сиром, накрийте кришкою і дайте йому розплавитися. Вогонь вимкнути через 3 хвилини. Жюльєн з куркою і грибами готовий.