Секрет цього зимового зігріваючого супу – його ароматний рибний бульйон, приготований з кукурудзою і картоплею. Овоч надає ситість, а ядра – додатковий аромат.
Інгредієнти
лосось – 200 грам | |
кукурудза консервована – 150 грам | |
картопля – 2 шт. | |
вершки 10% – 250 мл (можна замінити на молоко) | |
оливкова олія – 2 мл | |
зелень – за смаком | |
спеції (сіль, перець) – за смаком |
Норвезький лосось готується з червоної риби з вершками. Наш варіант трохи відрізняється і в його основу входить консервована кукурудза і вершки. Такий суп ідеально підходить для відпочинку за містом, або для вживання в холодну пору року.
Покроковий рецепт
1. Духовку розігріти до 180 градусів. Лосось необхідно ретельно промити, обсушити, приправити спеціями. Злегка збризнути оливковою олією і відправити запікатися в фользі на 20 хвилин.
2. Картоплю помити, почистити, нарізати кубиками.
3. У каструлю налити воду, закинути порізану картоплю, варити 15 хвилин. Потім закинути готовий і нарізану порційними шматками лосось.
4. Додати в суп кукурудзу, приправити спеціями.
5. Останній крок – це вершки. Влити вершки (можна замінити на молоко) і варити суп ще 5 хвилин на дуже слабкому вогні, а після відразу подавати до столу, притрусивши січеною зеленню.