Смачне і дуже просте блюдо для молодої дружини. Чоловік буде приємно здивований, ситий і щасливий! А Ви – королева на кухні!
Інгредієнти
Лящ (у мене маленький) – 285г | |
Цибуля – 2 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Соняшникова олія – 3-4 ст. ложки | |
Сіль, перець чорний мелений – за смаком | |
Спеції, лимонні часточки – за смаком |
Для цієї страви, який доречно як на святковому столі, так і на сімейній вечері, потрібно зовсім небагато: риба (у мене лящ сьогодні), трохи соняшникової олії, цибулю, моркву, сіль, перець чорний мелений, спеції, заморожену зелень. Влітку з задоволенням додаю помідори, болгарський перчик і багато зелені. Сьогодні, в січневий вечір, компенсую відсутні літні інгредієнти замороженої зеленню і звичними овочами, які є у кожної господині в холодильнику.
Риба – дуже корисний, легкий, білковий продукт. А риба не смажена, а просто запечена, повністю позбавлена страшних канцерогенів, що викликають незворотні процеси в організмі. Тому сьогодні пропоную побалувати своїх коханих і рідних смачненької рибкою. До речі, поділюся секретиком, який порадує супротивників рибних кісточок.
Покроковий рецепт
Рибу чистимо, миємо, видаляємо нутрощі і зябра (обов’язково!). Не забуваємо в цей час включити духовку на 180 градусів, щоб до моменту запікання духовка була в повній бойовій готовності.
Цибулю ріжемо півкільцями, моркву кільцями.
Тепер секретик. Щоб дрібні кісточки річкової риби стали практично непомітні, робимо на рибці ось такі надрізи. Кісточки-просто дрібниця частково розплавляться. І змащуємо лещика рослинним маслом.
Укладаємо у форму для запікання, попередньо зробивши “подушку” з овочів. У черевце теж покладіть овочі. Краса! Відправляємо в такому вигляді в духовку . Нагадую, 180 градусів. Не робіть більше, якщо хочете отримати здорове блюдо. Випікаємо 30-40 хвилин, тут вже як кому подобається.
Дістаємо з духовки нашого золотистого лещика, рясно посипаємо замороженої зеленню петрушки і кропу. І швидко кличемо всіх до столу. Думаю, що гарнір можна встигнути зробити заздалегідь, або під час запікання рибки.