Корейський салат з морквою і морською капустою

Корейський салат з морквою і морською капустою — холодна закуска, яка прекрасно підійде до будь-яких м’ясних і рибних страв, буде незамінним на великому застілля.

Інгредієнти

Морква свіжа — 1 кг
Часник — 4-6 зубчиків
Сіль — 3 ч. ложки приблизно
Цукор — 2 ст. ложки приблизно
Суміш мелених перців — 1 ч. ложка
Коріандр мелений — 1 ч. ложка
Оцет 9 % — приблизно 2 ст. ложки
Рослинне масло — 150 гр
Морська капуста — 1 банка
Зелена цибуля — кілька пір’я

Як приготувати Корейський салат з морквою і морською капустою

Ця холодна закуска прекрасно підійде до будь-яких м’ясних і рибних страв, буде незамінним на великому застілля, де подається велика кількість алкоголю, а так само внесе гостроту смаку в буденний обід або вечерю. Морква по-корейськи з морською капустою варто періодично подавати на стіл хоча б тому, що це блюдо не тільки збуджує апетит і задовольняє гастрономічний смак, але і є корисним для здоров’я стравою.

Морква по-корейськи з морською капустою готується не більше 1-го години і в цьому блюді використовуються прості і свіжі продукти.

Покроковий рецепт

Рівну морква середніх розмірів миємо, чистимо й обсушуємо, а потім спеціальною терткою для моркви по-корейськи перетворюємо весь кілограм овочів в подобу вермішелі, і, чим довше будуть виходити «морквяні черв’ячки», тим искусней буде виглядати блюдо.

У натерту моркву, додаємо сіль, цукор, суміш мелених перців, коріандр і оцет (в залежності від смакових переваг дозу приправ і спецій можна збільшувати або зменшувати), перемішуємо і злегка пресуємо.

Часник очищаємо і промиваємо, потім тиснемо часникодушилкою (кількість зубчиків часнику так само може бути змінена) і додаємо в моркву, ретельно перемішуємо. Залишаємо на 20-30 хвилин під пресом (накриваємо чистою тарілкою і кладемо зверху гніт) маринуватися моркву у власному соку, який вона вже повинна дати.

Дивіться також:  Салат із корейської моркви, солодкого перцю, курки

Заключний етап приготування: у морковоку по-корейськи додаємо дрібно рубаний зелений цибулька і морську капусту. Гарненько все перемішуємо.

Пробуємо на смак і при нестачі будь-яких приправ – додаємо. Закінчується приготування гострої і смачної закуски тим, що додається рослинне масло, все ретельно перемішують і ставлять на 2-3 години в холодильник під прес.

Рекомендації:
— Рослинна олія для цієї страви не обов’язково має бути соняшниковою. Підійде будь-яке вподобане, не призначене для термічної обробки;
— Морква повинна бути свіжою, бо м’яку і довго зберігалася буде проблематично натерти на тертці;
— Автор рецепта не рекомендує додавати в це блюдо спеціальну приправу для моркви по-корейськи, тому що в її склад входить глютамат натрію, нешкідливість якого сумнівна.