Пропонуємо приготувати вам смачний і поживний бульйон, який зварений на основі курки. Рецепт привабливий свій легкістю і простотою готуванням. Готову страву виходить досить ситним.

Інгредієнти
| Курячий окорочок – 1 штука | |
| Вода – 1,5 л | |
| Морква – 1 штука | |
| Цибуля – 0,5 штуки | |
| Кабачок – 150 гр | |
| Сіль – за смаком | |
| Перець чорний мелений – за смаком | |
| Лавровий лист – 1 штука | |
| Сушена зелень – 2 щіпки |
Для приготування курячого бульйону знадобиться будь-яка частина середньої тушки курки. Це може бути окорочок (як у запропонованому рецепті, курячі крильця, спинка або грудка). Перед реалізацією рецепта бажано розморозити шматок курки, щоб скоротити час приготування бульйону. Розморозити курку можна, заздалегідь діставши її з морозилки. Допомога в розморожуванні вам може «надати» і мікрохвильова піч.
Крім основного інгредієнта – курки – в рецепті використовуються ще й овочі. Це загальнодоступні овочеві продукти, морква, ріпчаста цибулю і кабачок. Причому кабачок можна взяти як зовсім молодий, так і вже досить зрілий. Для курячого бульйону овочі потрібно буде очистити і подрібнити (подробиці в покроковому описі).
З спецій для курячого бульйону використовується сіль, мелений чорний перчик, лавровий лист і суміш сухих трав. У сезон сухі ароматні трави можна замінити на свіжу зелень (наприклад, кріп, петрушку, цибулю) або заморожену.
Покроковий рецепт

Отже, беремо відповідну за розміром каструлю для варива курячого бульйону, готуємо заявлені інгредієнти і приступаємо до готування. Курячий окорочок (або іншу частину тушки) оглядаємо, видалити пір’ячко, якщо такі є. Промиваємо стегенце, перекладаємо його в каструлю, заливаємо холодною водою з-під крана. Ставимо на плиту каструлю з окорочком. Вогонь виставляємо максимальний. Чекаємо, поки вода в каструлі почне закипати. Важливо не пропустити процес утворення над поверхнею води пінки. Цю пінку обов’язково видаляємо. Вогонь зменшуємо. Варимо курячий окорочок до готовності. Час залежить від якості курячої продукції. В середньому досить 30-35 хвилин. Але якщо ви використовуєте для варіння бульйону домашню птицю, то кількість часу може збільшитися.

Займемося подрібненням овочів для курячого бульйону. Чистимо моркву, цибулю і кабачок. З кабачка видаляємо насіння, навіть, якщо вони ще не сформувалися. Очищену моркву нарізаємо у формі тонкої соломки. Можна подрібнити овочі і за вашим бажанням: дрібними кубиками, кружечками. Моркву можна натерти.

Очищений від лушпиння ріпчасту цибулю дрібно рубаємо на обробній дошці.

А ось підготовлений кабачок рекомендує нарізати кубиками маленького розміру. Всі подрібнені овочі перекладаємо в один захід в каструлю до звареному окорочку. Продовжуємо варити хвилин 10-15.

В кінці приготування курячого бульйону з овочами приправляємо страву за смаком сіллю, чорним меленим перцем. Додаємо сушену зелень і один лавровий листок. Тушкуємо ще курячий бульйон пару хвилин.

Смачний і ситний курячий бульйон готовий! Розливаємо його по тарілках. Відварене куряче м’ясо нарізаємо на дрібні шматочки. По одному-два шматочка додаємо в кожну порцію. Приємної трапези!
