Лагман з свинини

Лагман з свинини — дуже смачне і ароматне блюдо, яке за цим рецептом приготувати дуже легко просто.

Інгредієнти

свиняча вирізка — 1 кг.
цибуля — 1 шт.
морква — 1 шт.
помідор свіжий — 1 шт.
томатна паста — 1 ст. л.
часник — 3 зубчики
перець болгарський — 1 шт.
картопля — 2-3 шт.
сіль — 3 ч. л.
перець чорний мелений — за смаком
перець червоний мелений — 0,5 ч. л
сушений кріп — 1 ч. л
сушена петрушка — 1 ч. л.
Локшина готова для Лагмана — 1 пачка
вершкове масло — 50 р.

Як приготувати Лагман з свинини

Лагман – узбецьке народне блюдо. Багато господині трохи змінюють класичний рецепт лагмана під себе і своїх домочадців. Мій рецепт не виняток. По-перше цей рецепт простий тим, що локшину можна купити в магазині, не витрачаючи на її приготування багато часу. По-друге є деякі нюанси в плані нарізки овочів і додавання приправ, які це нюанси пропоную вам дізнатися з мого рецепту.

Покроковий рецепт

Готуємо інгредієнти. Очищаємо овочі від шкірки, промиваємо м’ясо під холодною водою і витираємо насухо паперовими рушниками

М’ясо нарізаємо тонкими смужками

Відразу нарізаємо дрібно цибулю (хто любить побільше, нарізає крупно, щоб відчувався у страві)

Розігріваємо казан, додаємо рослинне масло, додаємо в казан м’ясо разом з цибулею

Перемішуємо м’ясо і цибулю (продовжуємо обсмажувати на сильному вогні)

Додаємо сіль, перець чорний мелений, червоний мелений перець і все ретельно перемішуємо, продовжуємо обсмажувати м’ясо до золотистого стану

Поки м’ясо смажиться помідор нарізаємо соломкою

Дрібно нарізаємо часник

Підготовлені помідори і часник відправляємо до м’яса

Все перемішуємо, і в процесі нарізання овочів теж помішуємо, щоб не пригоріло, так як смажиться м’ясо на сильному вогні

Дивіться також:  Лагман в домашніх умовах

Картоплю нарізаємо середньої соломкою

Додаємо до м’яса

І все перемішуємо

Болгарський перець нарізаємо соломкою

Додаємо до м’яса і все перемішуємо

Тонкою соломкою нарізаємо свіжу моркву, нарізку потрібно проводити максимально швидко, не забуваючи помішувати м’ясо з овочами, так як вони продовжують смажитися на сильному вогні.

Додаємо моркву до м’яса з овочами і все перемішуємо

Додаємо томатну пасту і перемішуємо

Додаємо сушену петрушку, кріп і приправу ( у мене звичайна класична приправа для м’яса) Все перемішуємо

У казан з м’ясом і овочами наливаємо кип’ячену воду (води має бути на 2 пальця вище м’яса з овочами)

Закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь на слабкий, і тушкуємо всі 40 хвилин.

Щоб не забути, встановіть таймер на своїй плиті або на телефоні, і можна сміливо займатися іншими справами, не переживаючи, що овочі переваряться і перетворяться на кашу 🙂

Приступимо до приготування локшини. Набираємо в каструлю холодну воду і ставимо на плиту на сильний вогонь до закипання

Локшина магазинна, спеціально для лагмана, у мене ось така

Після закипання підсолюємо воду, і відправляємо туди локшину. Варимо 10 хвилин ( або як зазначено на пачці) зазвичай час приготування локшини стандартне.

Відкидаємо локшину на дуршлак, промиваємо гарячою водою.

В локшину додаємо рослинне масло, перемішуємо

Наше м’ясо з овочами вже готове. Додаємо туди свіжу зелені і перемішуємо

Щоб подати страву на дно тарілки кладемо локшину, а зверху м’ясо з овочами в підливі/ Лагман готовий . Приємного апетиту!