Салат «Бахчисарайський фонтан»

Як приготувати Салат «Бахчисарайський фонтан»

Такий салат варто готувати до святкового столу – він запам’ятовується своєю подачею і смаком. Всі гості будуть просити рецепт такого смачного частування.

Потрібно:

– 4 склянки порізаної м’якоті дині (потрібно кульками);
– 2 айви (якщо плоди дрібні, можна і 3);
– склянка ананасового соку;
– півсклянки вершків (вже збитих);
– болгарський перець солодкий, маслини, гострий сир;
– пачка майонезу;
– лимонний сік, латук (можна взяти будь-який інший листовий салат).

Приготування:

1. Беруть сервірувальне блюдо і кладуть на нього латук, зверху викладають кульки дині. Далі айву очищають від кісточок, поділяють навпіл і ріжуть часточками.
2. На часточки айви акуратно кладуть ложечку гострого сиру, самі скибочки викладають навколо дині красивим віялом.
3. Додатково салат оформляють скибочками болгарського перцю і маслинами без кісточок. З ананасового соку, лимонного соку, вершків та майонезу готують заправку.

У такому вигляді салат і подають до столу. Він викличе фурор у гостей, хоча можна побалувати рідних і у звичайні будні.

Дивіться також:  Салат-коктейль з фруктами і сиром