Аджарський пиріг з гарбузом і кінзою

Аджарський пиріг з гарбузом і кінзою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Борошно просіяти в миску. Додати кефір або сироватку. Після цього додати оливкову олію, сіль і цукор. Всипати в одне місце соду і погасити її лимонним соком. Замісити тісто – воно повинно бути не дуже крутим, але і не липнути до рук. Розділити тісто на дві частини.
Розкачати одну частину в тонкий пласт і покласти її на деко, попередньо змащений вершковим маслом (5 гр.) і посипаний борошном.

Натерти гарбуз на крупній тертці. Приготувати кінзу – промити і порізати. Кінзу можна використовувати заморожену.

Викласти натертий гарбуз на тісто більш гладким шаром. Зверху посипати кінзою. Посолити. Розкласти вершкове масло рівномірно шматочками по поверхні пирога.

Накрити пиріг другим шаром розкатаного тіста. Защипати краю акуратно. Зробити кілька отворів у верхньому шарі тесту. Це дозволить випаруватися надлишків вологи з начинки.

Поставити в духовку приблизно на 30 -40 хвилин при температурі не більше 190 градусів. Дістати, дати трохи охолонути. Розрізати на порції.