Американський пиріг брауні з вишнею та шоколадом

Американський пиріг брауні з вишнею та шоколадом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цей смачний пиріг чудово підійде і в якості самостійного десерту, і в якості основи для приготування більш складного частування.

Інгредієнти

Вершкове масло або маргарин – 180 гр
Чорний або гіркий шоколад плитка
Цукор – 200 гр
Яйце куряче – 4 шт
Борошно – 100 гр
Вишня (свіжа або заморожена) – 120 гр
Шоколад – 100 гр

Як приготувати Американський пиріг брауні з вишнею та шоколадом

Цим чудовим шоколадним десертом і сьогодні пригощають в кращих американських будинках. Це один з найпопулярніших десертів у всьому світі. Рецептів вишуканого пирога величезна безліч, і дивно, що всі вони відрізняються простотою. Але смак чудового блюда точно не залишить байдужим навіть найприскіпливішого гурмана.

Отже, брауні – це шоколадний пиріг або тістечка з вологою начинкою, цукровою скоринкою зверху, характерного коричневого кольору. В залежності від рецепту він може бути з начинками і без, різної консистенції і абсолютно різного зовнішнього вигляду. Для приготування брауні краще взяти чорний або гіркий шоколад. Тоді він буде мати яскравий, насичений шоколадний смак. Брауні з молочним шоколадом більше сподобається дітям.

Покроковий рецепт

Шоколад подрібнити і розтопити на водяній бані. Краще не використовувати для цього металевий посуд. Коли шоколад стане рідким, додати вершкове масло. Отриману масу весь час помішувати дерев’яною лопаткою до однорідності, потім залишити остигати.

Яйця розбити в окрему ємність і збити віночком або міксером до появи піни. Поступово додати цукор. Збивати не менше 2 -3 хвилин до повного розчинення цукру.

У остиглий шоколад вилити цукрово – яєчну суміш, потім ретельно перемішати. Акуратно і поступово, весь час помішуючи, висипати борошно. Перемішати по колу рухами знизу вгору до зникнення грудок і появи однорідності.

Дно форми рекомендується вистелити пергаментом. Форму краще взяти прямокутну, тоді десерт простіше буде розрізати на порційні шматки.

Вишню помити, очистити від насіння і плодоніжок і викласти на дно форми. Якщо ягоди заморожені, то для початку слід розморозити. Зверху вилити отримане тісто.

Шоколад посипати зверху тесту. Акуратно перемішати.

Розігріти духовку до 200 градусів, потім помістити в неї форму з тестом. Випікати 25 – 30 хвилин до появи цукрового скоринки. Потім витягнути і дати охолонути. Готовий пиріг нарізати квадратиками перед подачею.